Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
25 квiтня
Завантажити ще

«Шахтар» - «Реал»: утримати Бензема і сподіватися на Фернандо

«Шахтар» - «Реал»: утримати Бензема і сподіватися на Фернандо
Фото: ФК Шахтар

Рік тому двічі обіграли «Реал», але з групи не вийшли

« Гірники » не з чуток знають, як перемагати найтитулованіший клуб світу. У минулому розіграші Ліги чемпіонів донеччани двічі обіграли «королівський клуб» (3: 2 на виїзді і 2: 0 вдома), однак не змогли кваліфікуватися в плей-офф через два фіаско менхенгладбахській «Боруссії». Мадридці дошагали до півфіналу, де були зупинені майбутнім переможцем ЛЧ лондонським «Челсі».

Через рік команди знову потрапили до однієї групи, та ще й разом з «Інтером», з яким вже встигли зіграти по разу в цьому розіграші. Донеччани вдома відкатали нулівку, а «Реал» завдяки пізньому голу бразильця Родріго святкували мінімальну перемогу 1: 0. Встигли команди провести сутички і з молдавським «Шерифом». Дебютант ЛЧ виявився сильнішим і за «Шахтар», і за «Реал». В цьому і принадність Ліги чемпіонів - результати стають все менш передбачуваними.

У цій ситуації «Шахтарю» ні в якому разі не можна програвати, інакше доведеться в кращому випадку боротися за третє місце в групі.

«Реал» не перемагає в останніх двох матчах чемпіонату Іспанії

До очної сутички команди підходять в різному настрої. Донецький «Шахтар» окрилений перемогою над бронзовим призером минулої першості «Зорею» (6: 1), а мадридці в двох останніх турах чемпіонату Іспанії набрали всього лише очко - поступилися «Еспаньйолу» (1: 2) і зіграли вдома внічию з «Вільяреалом» ( 0: 0). На вихідних матч з «Атлетіко» перенесли через те, що багато футболістів «Реала» не встигли повернутися в Мадрид після відбіркових ігор в Південній Америці.

«Реал» вже прилетів до Києва і представив заявку з 22 футболістів.

Воротарі: Лунін, Куртуа, Луїс Лопес.

Захисники: Мілітао, Алаба, Вальєхо, Начо, Марсело, Менді, Мігель Гутьєррес.

Півзахисники: Кроос, Модріч, Каземіро, Вальверде, Лукас Васкес, Камавінга, Бланко.

Форварди: Бензема, Асенсіо, Вінісіус, Родріго, Маріано Діас.

Не прилетіли до Києва Еден Азар, Даніель Карвахаль, Гарет Бейл, Іско і Лука Йовіч.

У божевільній формі знаходиться французький нападник Карім Бензема, який є головним претендентом на отримання «Золотого м'яча» в цьому році. Екснаставник «Реала» Зінедін Зідан теж так вважає:

- Бензема заслужив « Золотий м'яч » в цьому році. Це неймовірний гравець, тренувати його було величезною честю. Він вміє робити на полі все. Карім вище за інших, і я сподіваюся, що його нагородять «Золотим м'ячем». Зараз він вище неба.

У минулому році Бензема «Шахтарю», до слова, не забивав. Побажаємо йому того ж і на цей раз.

У «Шахтаря» втрат менше. Головна - важка травма нападаючого Лассіни Траоре, який вилетів до кінця сезону. В «основі» його, швидше за все, замінить бразилець Фернандо, який відзначився дублем у ворота «Зорі» за 45 хвилин.

Радує, що напередодні гри з «Реалом» відновилися Ісмаїлі та Трубін, які теж взяли участь у побитті «Зорі» (6: 1). Однак далеко не факт, що Роберто де Дзербі випустить їх обох на «Реал», особливо молодого воротаря, який в грі з луганчанами моторошно нервував і пропустив кілька моментів в свої ворота. Пятов виглядає зараз значно переконливіше, і припустимо, що він почне поєдинок з перших хвилин.

Головним арбітром на матч «Шахтар» - «Реал» призначений серб Срджан Йовановіч. Його асистентами будуть Урош Стойковіч і Мілан Михайловіч. Вкрай цікаво, що Йовановіч працював суддею на матчі «Реал» - «Шахтар» у минулому розіграші ЛЧ, коли «гірники» перемогли з рахунком 3: 2 в Мадриді.

У минулому турі «Шахтар» зіграв внічию з «Інтером» в Києві - 0: 0. Фото: ФК Шахтар

У минулому турі «Шахтар» зіграв внічию з «Інтером» в Києві - 0: 0. Фото: ФК Шахтар

Цікаві факти

Головний тренер «Шахтаря» Де Дзербі - вихованець «Мілана», і він встиг застати в клубі Карло Анчелотті, коли той в 2001-му очолив команду. При Анчелотті він жодного разу не зіграв за «основу» і роком пізніше покинув клуб.

Бразильський центральний захисник «Шахтаря» Марлон міг опинитися в «Реалі» свого часу. З ним контактували представники мадридського клубу, проте Марлон вважав, що потрібно бути більш раціональним, ніж покладатися на емоції.  Не ризикнув переходити, одним словом, щоб не просиджувати, як Лунін, на лавці.

Що кажуть футболісти?

Михайло Мудрик, атакуючий півзахисник «Шахтаря»:

- Ми розраховуємо набрати в двох поєдинках шість очок. «Шериф» може, чому ми не можемо? Вважаю, ми - дуже сильна команда, яка може поміняти цю закономірність. І після 3-4 турів вже закономірність стане іншою.

Марлон, захисник «Шахтаря»:

- У «Реала» велика історія, але зараз клуб проходить через період реформ, як і інші великі команди: «Барселона», « Ювентус »... У будь-який момент «Реал» може повернутися туди, де був 2-3 роки тому.

«Шахтар» знає, як перемагати «Реал» в Києві. Фото: ФК Шахтар

«Шахтар» знає, як перемагати «Реал» в Києві. Фото: ФК Шахтар

Що кажуть букмекери?

Букмекери бачать "Реал" фаворитом поєдинку. На перемогу іспанського клубу коефіцієнт становить 1,57, на нічию - 4,20, а на домашній тріумф донецької команди - 5,70.

Найбільш вірогідним точним результатом зустрічі аналітики вважають перемогу «Реала» з рахунком 2: 1 з коефіцієнтом 8,30. Аналітики впевнені, що іспанці заб'ють мінімум гол (коефіцієнт - 1,10), а на забитий м'яч від «гірників» можна поставити з коефіцієнтом 1,47.

Де дивитись?

19 жовтня. Київ. НСК «Олімпійський». Пряма трансляція доступна на Медіасервісі MEGOGO.

Новини по темі: Шахтар Ліга чемпіонів Реал