Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Де Дзербі задоволений грою з "Інтером" і хвалитиме не Пятова, а всю команду

Де Дзербі задоволений грою з
Фото: Паве ДАЦКОВСКІЙ.

Тренер донецького "Шахтаря" Роберто Де Дзербі прокоментував домашній матч на "Олімпійському" проти "Інтера" в Лізі чемпіонів. Про наступний суперника по ЛЧ, "Реалі", італійський фахівець поки не думає - попереду матч з "Динамо", і Де Дзербі хоче, щоб його підопічні змінили ієрархію в українському футболі. А одним очком проти італійських гостей тренер задоволений.

- Я не думаю, що сьогодні було якесь тиск на арбітра. Є інші команди, які звикли тиснути на арбітрів. І українські журналісти чудово знають, про що я говорю.

Обидві команди сьогодні грали в дуже хороший футбол. Думаю, що неправильно сьогодні говорити про арбітрів. І навіть травма, яку отримав Траоре - випадковість.

- Наскільки серйозна травма Траоре?

- Я думаю, що він отримав серйозну травму. Але ми ще не знаємо, наскільки серйозною ця травма буде. Мені шкода його не тільки як футболіста, але і як людину. Він молодий і талановитий гравець.

- Як плануєте вирішувати проблему з форвардом, якщо травма Траоре серйозна?

- Є Фернандо, Дентіньо, Жуніор Мораес, який скоро повертається. І є Педріні, чия гра на цій позиції мені подобається.

- Наскільки відчутною була травма Траоре в контексті плану гру?

- Педріні замінив Траоре в якості нападника, і відіграв грандіозний матч, як і Тете. Хто знає, може бути з Траоре ми б виграли матч, а може і програли б. Зрештою залишається сам факт його травми.

- Вчора ви сказали, що на папері і ментально «Інтер» сильніше, ніж «Шахтар»? Чи було це помітно в матчі?

- Вважаю точно також, як і вчора. «Інтер» сильніше нас ментально. Навіть сьогодні, коли «Шахтар» володів м'ячем - «Інтер» не втрачав терпіння, створюючи нам складності. Ми повинні бути задоволені нічиєю.

[Sun_gallery_632618]

- Сьогоднішній результат має на увазі, що з «Реалом» потрібно набирати очки, бажано вигравати. Чи будете консультуватися з Луїшем Каштру, фахівцем в цьому питанні?

- Ми не думаємо про «Реалі». Ми думаємо про матч проти «Динамо» в неділю. Ми повинні привернути ієрархію минулого сезону, коли «Динамо» виграло чемпіонат.

- Багато хто відзначає, що Пятов - герой матчу. Як він набрав таку божевільну форму, і яку роль для команди він зараз грає?

- Хто говорить, що Пятов був героєм матчу? «Інтер», Симоне Індзагі? Італійські журналісти? Українські? Я вважаю, що ми створили багато гольових шансів. Пятов, звичайно, відіграв сьогодні грандіозний матч, але вся команда зіграла грандіозний матч. Вважаю, що неправильно говорити тільки про П'ятов, - сказав Де Дзербі.

Раніше повідомлялося, що український тренер Юрій Вернидуб привів "Шериф" до вже другу перемогу в розіграші Ліги чемпіонів, в цей раз - над "Реалом".