25 листопада
Завантажити ще

Володимир Ярославський поділився рецептом соковитої котлети по-київськи

Володимир Ярославський поділився рецептом соковитої котлети по-київськи
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova.

Український шеф-кухар Володимир Ярославський показав в інстаграмі, як готує котлети по-київськи. У ролику кухар розрізав котлету після приготування та показав, як із неї витікає сік.

- Одну з найвідоміших українських страв я бачив ще за часів свого дитинства у ресторанах та готував сам на початку навчання. Зазвичай її готують із курячого філе з кісточкою від "крильця". Я готував із чистого філе, яке простіше знайти. Шматки робив малого розміру, так страва краще просмажується і швидше готується. З двох шматків філе у мене вийшло вісім котлет.

Інгредієнти

  • 60 - 80 г філе;
  • 15 г вершкового масла;
  • 2 г зелені;
  • Панірувальні сухарі;
  • Панірувальне яйце;
  • Борошно;
  • Олія для фритюру.

Готуємо

  1. Заздалегідь зробіть сухарі із гречаного хліба. Потім подрібніть їх.
  2. Відокремте мале філе, видаліть прожилки, іншу частину "розпластуйте" ножем, зрізайте плоскі частини.
  3. Окремо подрібніть кріп (можете брати й іншу зелень). Розріжте вершкове масло на частини, обкатайте їх в кропі. Отримані овальні шматки відправте в морозилку, щоб застигли.
  4. Розділіть філе за вагою і відбийте, щоб воно стало ніжнішим і тоншим. У такому вигляді його зручніше згортати.
  5. Покладіть на шматочки філе масло в зелені і поверніть рулетиком.
  6. Всі котлети загорніть в один бік, руки тримайте човником.
  7. Відправте котлети в морозильну камеру, щоб застигли.
  8. Змішайте два яйця з двома столовими ложками води та ретельно збийте вилкою.
  9. Підморожені котлети пануйте по черзі в борошні, яйцях, сухарях, знову яйцях і знову сухарях.
  10. Яйцем потрібно змащувати тільки котлети, але з усіх боків. Таким чином ви отримаєте тонший шар панування.
  11. Підсмажте до рум'яного відтінку за температури 180 градусів за Цельсієм.
  12. Доведіть котлети до готовності у духовці. Коли на поверхні з'являться бульбашки олії, котлета буде готова. У Ярославського на це пішло близько шести хвилин.
  13. Готову котлету Ярославський запропонував подати на пюре із зеленого горошку.
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Володимир Ярославський (@yaroslavskyi_vova)