Український кондитер Ліза Глінська запропонувала підписникам чотири пироги на основі ягід та фруктів. У своєму інстаграмі Глінська наголосила, що це дуже смачні страви.
Грушевий пиріг з прянощами
Ліза розрахувала інгредієнти на круглу форму для запікання діаметром 25 см.
Очистіть груші від шкірки. Обов'язково залиште хвостик.
Укладіть грушу в каструлю хвостиком нагору і присипте цукром.
Додайте прянощі та залийте все вином.
Варіть груші при середній температурі 25-30 хвилин.
Дістаньте груші із каструлі.
Проваріть винний сироп ще 15-20 хвилин.
Приготуйте кексовий бісквіт:
інгредієнти
200 г вершкового масла (розм'якшеного);
200 г цукрової пудри;
200 г яєць;
250 г борошна;
8 г розпушувача.
Готуємо
Збийте віночком розм'якшене вершкове масло до стану помадки.
Додайте цукрову пудру і перемішайте.
Додайте яйця і знову перемішайте.
З'єднайте борошно з розпушувачем і додайте до яєчно-масляної маси. Перемішайте до однорідної консистенції.
Візьміть форму, змастіть вершковим маслом і присипте тонким шаром борошна.
Перекладіть тісто у форму і трохи розрівняйте.
Укладіть грушу в тісто, трохи підкручуючи, щоб тісто обволікало грушу.
Оберніть хвостики груші фольгою.
Відправте пиріг в розігріту до 165 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Дістаньте пиріг із духовки. Зніміть з хвостиків фольгу.
Просочіть гарячий пиріг гарячим винним сиропом.
Шоколадний пиріг з вишнею
Ліза розрахувала інгредієнти на круглу форму для запікання діаметром 26 см.
Приготуйте вишневу начинку:
інгредієнти
300 г вишні (без кісточки, заморожена, у власному соку або свіжа);
50 г цукру (2 ст. л. з гіркою);
20 г кукурудзяного крохмалю (2 ч. л. з гіркою);
1 боб тонка (за бажанням).
Готуємо
Натріть боб тонка, додайте до вишні.
Змішайте цукор із кукурудзяним крохмалем, додайте до вишні, перемішайте.
Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Залиште на 30 секунд.
Охолодіть.
Приготуйте шоколадний бісквіт:
інгредієнти
100 г жовтка (5 шт.);
50 г цукру (2,5 ст. л. з гіркою, до жовтка);
150 г білка (5 шт.);
100 г цукру (4 ст. л. з гіркою, до білка);
110 г борошна (4 ст. л. з гіркою);
30 г какао-порошку (2 ст. л. з гіркою);
70 г чорного шоколаду.
Готуємо
Збийте жовтки із цукром.
Збийте білки із цукром до стійких піків.
З'єднайте збиті жовток та білок.
Змішайте борошно та какао-порошок через сито невеликими порціями, додайте до основної маси. Акуратно вмішайте.
Додайте шоколад, перемішайте.
Викладіть половину тіста у форму діаметром 26 см.
Викладіть начинку, закрийте тістом, що залишилося.
Відправте випікатися в розігріту до 170 градусів за Цельсієм духовку на 35-40 хвилин, з обдуванням.
Дайте готовому пирогу охолонути, зніміть форму та задекоруйте какао-порошком.
Сливовий пиріг зі сметаною
Ліза розрахувала інгредієнти на круглу форму для запікання діаметром 20 см.
Приготуйте тісто:
інгредієнти
100 г борошна (4 ст. л. з гіркою);
50 г холодного вершкового масла (1/4 пачки);
40 г жовтка (2 шт.);
30 г цукру (4 ч. л.);
3 г розпушувача (1/2 ч. л.);
сіль.
Готуємо
Увімкніть духовку на 180 градусів з обдувом.
Змішайте жовтки із цукром.
Борошно з'єднайте з розпушувачем та сіллю.
Натріть на дрібній тертці холодне вершкове масло, макаючи його в муку. Перетріть масло з борошном у крихту.
З'єднайте крихту з яйцями та цукром та замісіть тісто.
Оберніть тісто харчовою плівкою та приберіть у морозилку на 10 хвилин.
Приготуйте сметанну заливку:
інгредієнти
200 г сметани (0,8 склянки об'ємом 250 мл, жирність 15-20%);
50 г яйця (1 шт.);
70 г цукру (3 ст. л.);
10 г кукурудзяного крохмалю (1 ч. л. з гіркою).
Готуємо
Змішайте яйце із цукром.
Додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте до однорідної консистенції.
Додайте сметану, знову перемішайте.
Підготуйте сливу. Вам знадобляться 0,5 ч. л. кориці та 300 г слив.
Розріжте сливу навпіл, дістаньте кісточку, кожну половинку розріжте на 3 частини.
Додайте до нарізаних слив корицю і перемішайте.
Сформуйте пиріг:
Візьміть форму діаметром 20 см, викладіть тісто на дно форми і розрівняйте його, формуючи бортики.
Викладіть на тісто підготовлені сливи у кориці.
Залийте сливи заливкою - вона повинна не доходити до краю на 1-2 мм.
Відправте випікатися в духовку, розігріту до 180С, на 30-35 хвилин.
Дайте готовому пирогу охолонути і потім присипте його цукровою пудрою.
Ягідна шарлотка
Ліза розрахувала інгредієнти на круглу форму для запікання діаметром 26 см.
Приготуйте ягідну начинку:
інгредієнти
100 г вишні без кісточки (1/2 склянки об'ємом 250 мл, замороженої);
50 г чорниці (1/4 склянки об'ємом 250 мл, замороженої);
100 г полуниці (2/3 склянки об'ємом 250 мл, замороженої);
30 г цукру (1,5 ст. л.);
10 г кукурудзяного крохмалю (1 ч. л. з гіркою).
Готуємо
Змішайте цукор та кукурудзяний крохмаль.
Додайте розморожені ягоди, перемішайте.
Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуйте.
Приготуйте бісквіт:
інгредієнти
100 г жовтка (5 шт.);
50 г цукру (2 ст. л. з гіркою до жовтка);
150 г білка (5 шт.);
100 г цукру (4 ст. л. з гіркою, до білка);
130 г борошна (5 ст. л. із гіркою).
Готуємо
Увімкніть духовку на 170 градусів за Цельсієм.
Збийте окремо жовтки із цукром та білки із цукром.
З'єднайте збиті жовтки та білки, вмішайте борошно невеликими порціями.
Вистеліть дно форми пергаментом, борти змастіть розтопленим вершковим маслом і посипте борошном.
Викладіть на дно форми тонкий шар тіста, зверху викладіть начинку ягідну, закрийте начинку зверху тістом.
Випікайте пиріг близько 40 хвилин.
Дайте шарлотці охолонути, зніміть форму та задекоруйте цукровою пудрою.
Тертий ягідний пиріг
інгредієнти
200 г борошна (1,25 склянки);
100 г вершкового масла (холодного, 82%);
80 г жовтка (4 шт.);
129 г цукру (5 ст. л. з гіркою);
6 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою);
дрібка солі;
100 г полуниці (2/3 склянки);
100 г малини (2/3 склянки);
50 г чорної смородини (2 ст. л.);
50 г чорниці (2 ст. л.);
20 г кукурудзяного крохмалю (2 ч. л. з гіркою).
Готуємо
Змішайте жовтки із цукром.
Змішайте борошно з розпушувачем та сіллю.
Натріть на борошно масло.
Додайте яйце з цукром у крихту, замісіть тісто.
Відокремте 1/3 частину тіста, оберніть харчовою плівкою, відправте в морозилку. Решту також оберніть харчовою плівкою і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Відправте в сотейник ягоди.
Змішайте цукор із крохмалем, додайте до ягод, перемішайте.
Поставте на вогонь, при постійному помішуванні доведіть до кипіння, прокипіти 20-30 секунд.
Перекладіть у миску, дайте охолонути.
Зберіть пиріг:
Візьміть тісто з холодильника, розкотіть між двома аркушами пергаменту у коло діаметром 23-24 см.
Зніміть пергамент, покладіть тісто у форму.
Зріжте залишки тіста.
Викладіть начинку, розрівняйте.
Візьміть тісто з морозильної камери та натріть його на тертці поверх пирога.
Відправте пиріг в розігріту до 175 градусів за Цельсієм духовку на 30-35 хвилин.
Для глазурування
20 г жовтка (1 шт.)
1 ст. л. молока
Змастіть глазуруванням пиріг за 3-4 хвилини до готовності.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies