Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Бій за фінал: на іспанців ставлять букмекери, а в наших - вірить вся Україна

Бій за фінал: на іспанців ставлять букмекери, а в наших - вірить вся Україна
Фото: УАФ

5 липня о 22.00 за київським часом відбудеться другий півфінальний матч Евро U-21 між молодіжними збірними України та Іспанії. Переможець вийде в фінал і зустрінеться з кращою командою пари Ізраїль – Англія.

Команда Руслана Ротаня на шляху до цього півфіналу впевнено перемогла збірні Франції, Румунії і Хорватії. Також наші хлопці вже встигли зіграти з Іспанією, але це було в рамках третього туру групового етапу, коли вже обидві команди гарантували собі вихід з групи, а тренери вирішили влаштувати ротацію складу. Україна ледь не виграла той поєдинок, Іспанії вдалось зрівняти рахунок лише наприкінці матчу. Але можна бути впевненим, що півфінальне протистояння сильно відрізнятиметься від того, що було на полі минулого разу між цими двома командами.

На один день відпочинку менше, але більша мотивація

На передматчевій пресконференції наставник української «молодіжки» Руслан Ротань розсипався у компліментах іспанській команді.

- Що стосується мотивації, то я думаю, це не проблема, хлопці вмотивовані. Вони йдуть крок за кроком. І наступний крок найтяжчий. Ми розуміємо силу збірної Іспанії. Ми зустрічались з ними в групі. Але це буде друга гра. На юнацьких рівнях Іспанія обіграла всіх і повигравала всі турніри. Ми це добре пам’ятаємо і знаємо силу цієї команди, - зазначив Руслан Ротань.

В той же час наставник української збірної звернув увагу на дуже важливий фактор – відновлення.

- У нас, на жаль, всього 2 дні на відновлення. І це дуже важливо. Також є переліт і переїзди в інше місто і трішки інший клімат, - додав Руслан Ротань.

Іспанія ж мала на один день відпочинку більше, що може зіграти ключову роль наприкінці матчу, коли фізичні кондиції і витривалість вийдуть на перший план. А також у вірогідному овертаймі, якщо такий буде. А він може бути, тому що, скоріше за все, ми побачимо обережний, закритий футбол з невеличкою кількістю моментів біля воріт.

Однак саме мотивації у нашої збірної у цьому протистоянні точно буде більше.

- У нас мотивація на найвищому рівні, тому що ми граємо не тільки для себе, а й для наших рідних, для нашої країни, для наших захисників, тих, хто боронить нашу країну на полі бою. Тому у нас є ще більше бажання якось порадувати їх і викликати посмішку на їхніх обличчях у такий складний момент, - зазначив гравець молодіжної збірної Олександр Назаренко.

У наших горять очі від бажання перемогти

Футбольний коментатор Галина Вінниченко. Фото: особистий архів Галини Вінниченко

Футбольний коментатор Галина Вінниченко. Фото: особистий архів Галини Вінниченко

- Перемога над Францією мене не здивувала. Гра нашої «молодіжки» у своїй групі дуже обнадіювала. Крім того, я дивилась ще матчі відбору – і знала, що ці хлопці багато на що здатні. Було стійке відчуття, що наші можуть подужати французів, - каже футбольний коментатор Галина Вінниченко. - Перемогли, як мені здається, за рахунок більшого бажання. У французів так не горіли очі, як в українців.

Вся увага в поєдинку з Іспанією буде прикута до лідерів нашої молодіжної збірної – Судакова, Мудрика, Трубіна, Кащука і Бондаренка. Саме від їхньої гри, в першу чергу, залежатиме підсумковий результат у цьому протистоянні, адже це гравці, які здатні зробити на полі різницю.

- Георгія Судакова визнали найкращим футболістом всіх чвертьфіналів. А також з трьома голами він наразі перший в списку бомбардирів Євро-2023. Холоднокровність під час виконання одинадцятиметрового, ідеальні прийом м’яча і точність під час оформлення дубля. Не по роках зрілий футболіст, недаремно він вже і для національної збірної стає важливою фігурою, - каже Галина Вінниченко. - Анатолій Трубін діяв як завжди надійно. У пропущеному м’ячі (в матчі з французами) його точно не можна звинуватити. Вважаю, що для Олексія Кащука матч (з французами) склався не найкращим чином. А ось Артем Бондаренко проявив себе справжнім капітаном. Його гол дозволив нам трохи видихнути. Але ж не забуваємо про фантастичну передачу Олександра Назаренка. Від себе хочу відзначити Олексія Сича. Дуже сподобалась його робота на правому фланзі.

Мудрик може зіграти вирішальну роль у протистоянні

Те, що Михайло Мудрик з’явився одразу у стартовому складі у грі проти збірної Франції, для багатьох було неочікувано, адже новин про його повернення і стан здоров’я перед матчем з французами не було ніяких. Однак Мудрик вийшов з перших хвилин на поле і діяв максимально переконливо. Через це від Михайла, найдорожчого гравця цього Євро, чекатимуть крутої гри і проти Іспанії.

- Не чекала на Мудрика у стартовому складі. Думала, що Руслан Ротань випустить його на заміну. Була приємно здивована. Але, якщо чесно, сумнівалась, наскільки він добре впишеться у гру команди. І дарма. Можна сміливо сказати, що саме вони з Судаковим – дві ключові фігури нашого успіху з французами. Головне, щоб він встиг фізично відновитися перед іспанцями. Бо він нам дійсно дуже потрібен, - пояснює Галина Вінниченко.

Михайло Мудрик може стати тим самим фактором, який забезпечить перевагу над іспанцями, адже його швидкість, вміння приймати рішення і креатив – це ті якості, які дуже необхідні, щоб здолати доволі в’язку іспанську команду.

Що стосується тієї гри, що була у третьому турі групового етапу, вона має мало спільного з півфінальним протистоянням. В тому поєдинку обидві команди пішли на ротацію. Тож, вірогідніше за все, в півфіналі ми побачимо зовсім інший футбол.

- Очікую точно зовсім іншої гри, ніж була у групі. Тоді і ми, і іспанці зіграли не основним складом. Іспанці мають потужний склад футболістів, які грають в основі клубів з Ла Ліги. Але після французів ми остаточно зрозуміли, що наші хлопці можуть грати на рівних з найсильнішими. Я чекаю на цікаву гру і боротьбу до останньої хвилини від кожної з команд, - відзначає Галина Вінниченко.

Хто фаворит?

Букмекери більше вірять у успіх Іспанії. На їхню перемогу дають коефіцієнт 1,79. Тоді як на успіх збірної України вони ставлять 4,95. І тут варто зазначити, що і під час першої зустрічі команд букмекери більш оптимістично оцінювали Іспанію. Але той поєдинок у підсумку склався так, що іспанці ледве врятували себе, отримавши нічию.

Де дивитись?

На місцевих телеканал «Суспільного» а також на платформі Megogo.