Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Євро – 2023 (U-21): Україна має приховану зброю проти збірної Франції

Євро – 2023 (U-21): Україна має приховану зброю проти збірної Франції
Фото: УАФ https://uaf.ua/

У неділю, 2 липня, молодіжна збірна України з футболу зіграє в рамках чвертьфінального матчу Чемпіонату Європи (U-21). Суперниками підопічних Руслана Ротаня буде збірна Франції, яка виграла усі три матчі у своїй групі.

Українська збірна зуміла вийти у ¼ фіналу молодіжного Євро здобувши перемогу над Хорватією у першому турі з рахунком 2 – 0 та обігравши господарів турніру Румунію 0 -1. А у заключному турі наша збірна зіграла результативну нічию з Іспанією з рахунком 2 – 2.

Збірна Франції дуже впевнено провела груповий етап. У третьому турі французи розгромили Швейцарію з рахунком 1 – 4, а раніше мінімально обіграли Норвегію 0 – 1, і 2 – 1 перемогли Італію, яка згодом навіть не зуміла вийти з групи.

У майбутньому чвертьфіналі букмекери бачать фаворитами збірну Франції, оцінюючи її шанси на успіх з коефіцієнтом 1.65, тоді як шанси на перемогу України бачать не більшими, коефіцієнт на її перемогу 5.90. Але тут варто зазначити, що бути в андердогах на цьому турнірі команді Руслана Ротаня не звикати – букмекери вірили, що і Хорватія, і Іспанія обіграє нашу збірну. Тож здивувати Україна може і є за рахунок чого.

У французів значний набір молодих зірок

Тренує збірну Франції 51-річний спеціаліст Сільвен Ріполь, який окрім роботи в цій команді встиг покерувати 2 роки французьким «Лор'яном», де 11 років працював асистентом наставника команди. У нашого Руслана Ротаня набагато багатший ігровий досвід. Риполь є прихильником гри на контратаках, любить віддавати супернику територіальну перевагу, щоб розганяти швидкісні атаки, ловлячи суперника на помилках. Українська збірна при Ротані ж демонструє дуже сучасний, грамотний та позиційний футбол, 60% володіння м'ячем у першому таймі у грі проти Іспанії тому добрий доказ. Тож можна з упевненістю говорити – матч Франції та України – це дуель абсолютно різних тренерських концепцій, реалізовувати які на полі доведеться гравцям.

Збірна Франції – це завжди команда молодих зірок, які за кілька років вже сяятимуть у топ-клубах. Нинішній склад – не виняток. На воротах у французів стоїть Лукас Шевальє з Лілля. В обороні ціле сузір'я молодих талантів - Мохамед Сімакан з "Ред Булл Лейцпціг", Кастелло Лукеба з "Ліона", П'єр Калюлю з "Мілана". У півзахисті головними дійовими особами є Кепрен Тюрам з «Ніцци», якого зараз оцінюють у 40 мільйонів євро та Раян Черкі з «Ліона», який коштує 30 мільйонів євро. На франгах атаки грають Амін Адлі з «Байєра» та Бредлі Барколя з «Ліона», а роль центрального нападаючого можуть виконати 35-мільйонні Елі Вахі та Амін Гуірі. Сумарна вартість цієї команди складає 439 мільйонів євро, що робить її найдорожчою командою цього Євро. Якби ця збірна була клубом, то запросто могла б боротися за місце в зоні єврокубків у будь-якому топ-чемпіонаті.

Україна має козир у рукаві

Збірна України на молодіжному Євро поки що обходиться без допомоги найдорожчого гравця турніру Михайла Мудрика. Судячи з останніх новин, лікарі лондонського «Челсі» обстежили Михайла та дали «добро» на те, щоб він залишився у таборі збірної до кінця турніру. А це означає, що Мудрік має шанси і на участь у поєдинку. Гравець такого рівня у битві з Францією не завадив би.

Але до цього моменту наша збірна чудово справлялася без зіркового вінгера. У команді Руслана Ротаня дуже багато залежить від гравців донецького «Шахтаря» Олексія Кащука, Данила Сікана, Артема Бондаренка, Георгія Судакова та Анатолія Трубіна.

Україна на цьому молодіжному Євро залишає дуже гарне враження після кожного матчу. Підопічні Руслана Ротаня показали, що можуть бути дуже надійними у захисті, при цьому добре реалізовувати свої моменти. Але й Франція дуже сильна щодо реалізації моментів, особливо небезпечний попереду ліонець Бредлі Барколя, у якого на цьому турнірі вже 2 забиті голи і 1 результативна передача. Обидві команди мають варіативність у побудові стартового складу, тому це не той випадок, коли опоненти зможуть з точністю передбачити склади один одного. Багато в чому це протистояння буде саме тренерською дуеллю насамперед. Від успішного плану на гру залежатиме дуже багато.

Що на коні?

Вихід у півфінал Євро дасть Україні пряму путівку на перший у її історії футбольний турнір на Олімпійських іграх у Парижі.

Де дивитись?

Матч Франція – Україна відбудеться 2 липня о 22:00 за київським часом. Трансляції матчу будуть доступні на сайті «Суспільне Спорт» та в ефірі місцевих каналів «Суспільне». Також показ матчу відбудеться на платформі Megogo.