Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Олександр Усик про перемогу над Джошуа, костюм «Джокера» й критику з боку українських політиків

Олександр Усик про перемогу над Джошуа, костюм «Джокера» й критику з боку українських політиків
Фото: REUTERS/Валентин Огіренко

Український боксер та абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі Олександр Усик прийшов на прес-конференцію в окулярах. За словами спортсмена, його шрами досі «трохи болять» і він ще не скуштував всі смачні страви, які хотів з'їсти.

«Не міг заснути - читав, що люди пишуть про мене»

Боксер розповів, що напередодні бою з Джошуа відмовився від використання соціальних мереж і не читав коментарів. Перші привітання від українців він побачив уже після перемоги над британцем. За словами Усика, його перемога - це перемога кожного українця. Також спортсмен зізнався, що підписав новий контракт, який  сприятиме розвиткові дитячого боксу в країні.

- Я після поєдинку, після допінгу і прес-конференцій вже був у готелі. Ліг і думав, що посплю класно. Але я помилявся. Я вирішив почитати, що пишуть люди про мене. Я вдячний кожному українцеві, хто мене підтримував. Ця підтримка дуже відчувалася. І це важлива перемога для нашої країни. Звичайно, багато кого я засмутив перемогою. Ні, мало кого. У мене багато хто вірив. Один знайомий навіть продав машину і поставив на мене. Я кажу: братан, у тебе ж це єдине, що було, ти ж живеш з цього. Він каже, що хоче нову машину, - розповів Олександр на прес-конференції.

Відповідаючи на запитання, що він відчуває після поєдинку, Усик відповів: «Шрами трохи болять, все інше не болить. Усередині радіє все». За його словами, він мріяв про цей поєдинок з 18 років.

- Коли я вийшов в ринг, стояв у кутку, оголосили Ентоні. Дивлюся на стадіон, велика кількість людей, ліхтарики світяться. Кажу команді, що ось те, що наразі відбувається всередині мене, я бачив у своїх снах, коли мені було років 18, коли я готувався на змагання аматорів. Засинаючи, я думав про великий стадіон, багато світла, вертольоти. Стояв з широко відкритими очима і на все це дивився. Відчував дежавю, - розповів боксер.

Про це Олександр Усик мріяв з 18 років. Фото: Аction Images via Reuters/Andrew Couldridge

Про це Олександр Усик мріяв з 18 років. Фото: Аction Images via Reuters/Andrew Couldridge

Усередині костюма був «лисий файний парубок»

Олександр розповів, що його костюм «Джокера» відрізняється від оригінального.

- У нього в фільмі були білі шкарпетки, у мене не було. У нього не було краватки. Мій костюм був іншого кольору. Колір мого костюма був трохи червоніше, аніж шаровари одного з кошових отаманів. А всередині? Всередині був «лисий файний парубок». А який образ можна ще придумати? Все вже придумано. У мене, звичайно, ще є начерки, але їх рано видавати.

Всередині «костюма Джокера» ховався «файний лисий чувак» - так описав Олександр Усик свій незвичайний наряд. Фото: Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Всередині «костюма Джокера» ховався «файний лисий чувак» - так описав Олександр Усик свій незвичайний наряд. Фото: Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

«Я не знаю, де президент дивився бій»

Боксер назвав «хайпом» критику спортсменів з боку української влади. Він також відмовився відповідати на питання, чому українська влада так і не змогла організувати трансляцію бою. Він спочатку пожартував: «А що, мене критикують?»

- Це все хайп. Люди заражені хайпом, щоб про них говорили і чули. Я розумію, про що ви говорите, але не хочу рекламувати цих людей. Ну що сказати - «трохи хворі». Якби я працював в цій сфері, я б сказав, що було з трансляцією. Я взагалі вважаю, що приватні спортивні заходи не відносяться до держави. Але, можливо, якщо якісь представники влади ну прям дуже сильно люблять це і хотіли б це якось показувати, то могли б якось це зробити, - розповів Усик.

На якому каналі, на думку Усика, дивився бій Зеленський, він відповів, що не знає.

«Повертаюся до тренувань вже завтра»

Боксер зазначив, що не збирається припиняти тренування, тому що ще не знає остаточної дати реваншу.

- Повертаюся до тренувань вже завтра. Не можна різко зупинятися, адже серце скаже: «Саня, я тут!» В суботу планую побігати, зробити кардіотренування. Я ще не скуштував того, що хотів, але вже додаю сіль в їжу. Сьогодні я нормально так поїв, як люблю. Пив воду, яку люблю, але її раніше не можна було пити. Не знаю, коли буде реванш. Протягом шести місяців я споживав ту їжу, яка мені давала тільки силу і користь, але не насолоду. Тому коли немає чіткого режиму, то можна трохи дозволити собі розслабитися. Мені подобається бути в хорошій формі, а з віком вже більше забороняю собі усілякі смаколики.

Також спортсмен зізнався, що збирається повернутися до Криму, аби відзначити свою перемогу.

- Будемо салют запускати, але завтра ще тренування. Потрібно дочекатися пояса, щоб поїхати додому, в Крим. Я хочу побачитися з тренером, зі своїми кумами, сестрою. Зайти до свого рідного залу, показати тренеру пояси, подякувати йому за те, що він колись давно взяв мене до себе в секцію і довів до високого рівня, навчив захищатися мене, боксувати, міркувати і прощати перед тим, як бити. Зробив з хлопчака чоловіка, - поділився боксер.

Під час прес-конференції згадав Олександр і про вплив сім'ї Ломаченко, зокрема про Анатолія Ломаченко. За його словами, він «завжди в темі».

- Величезне спасибі родині Ломаченко за допомогу, за їх участь у всіх моїх боях і взагалі в житті. Я постійно спілкувався з Анатолієм, він був у моєму таборі, а коли не виходило, то були на зв'язку. Він головним чином говорив з моїм тренером. Перед боєм ми довго говорили. Він накачував все в мене. Він дуже багато робить для цього. Він залишається осторонь, бо не меркантильний. Грамотно до цього ставиться і намагається бути від них подалі.

«Діти переживають, але це частина мого життя»

Діти спортсмена дивилися його бій з Джошуа. Олександр зізнався, що нормально до цього ставиться.

- Дочка дуже сильно переживає. Ми розмовляли перед боєм. Вона дивилася перший і другий раунд бою з Джошуа, потім пішла. Прийшла до восьмого раунду. Мама не дивиться, тільки в запису. Хлопці мої тоді вже спали. Син Кирило, старший, 8 років, включив вранці і подивився сам. Коли я підписав контракт з Ентоні, ми з ним обговорювали цю тему. Він сказав, що для того, щоб я зміг перемогти Джошуа, мені потрібно дуже сильно попрацювати. Я до цього нормально ставлюся, зараз інтернет, школа... ми з ними спілкуємося з цього приводу. Вони переживають, але це частина мого життя, моя робота, то, чим я займаюся, - розповів боксер.

Також спортсмен розповів про свою любов до футбольного клубу «Динамо».

- Я вболіваю за цей клуб дуже давно, ще мій тато за нього вболівав. Я пам'ятаю, що коли мені було років дванадцять, напевно, я ще не ходив на бокс, а займався футболом. Грав в «Таврії». «Динамо», мені здається, у 2001-2002 році приїхало до Сімферополя і програло «Таврії». Ви уявляєте, який момент? Я вболіваю за «Динамо» і граю за «Таврію». Коли все радіють, а я сиджу мовчу. Всі радіють, а я думаю: «Чого ви радієте?»

Однак син Олександра вболіває за команду «Шахтар», і він не переконує його.

- Мені доведеться піти з сином на один матч, а потім на інший. Круто, що він має свою думку. Можливо, в майбутньому змінить її. Порада футболістам? Я що, порадник? Треба "пахати" і вмирати дуже сильно, щоб обігравати топ-клуби. Треба до кінця грати і гризти, впав - встав і побіг. Якщо тут не добіг, то все. Треба прям реально до кінця, - сказав він.

Довідка Коротко про

Український боксер Олександр Усик (19-0, 13 KO) переміг британця Ентоні Джошуа (24-2, 22 КО) і став володарем чотирьох чемпіонських поясів в суперважкій вазі. Поєдинок в Лондоні на стадіоні футбольного клубу «Тоттенхем» завершився одноголосним рішенням суддів 117-112, 116-112, 115-113.