Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Українець встановив рекорд, пробігши нон-стоп без сну від Дніпра до Харкова

Українець встановив рекорд, пробігши нон-стоп без сну від Дніпра до Харкова

Незвичайний біговій рекорд України був зафіксований в Харкові 19 вересня. Харківський екоактивісти Сергій Прескорнік, більш відомий в соцмережах як "Та, що біжить Борода", подолав 225 кілометрів між Дніпром і Харковом. На маршруті Сергій не спав, що дозволило йому стати рекордсменом.

Український Форрест Гамп стартував з Дніпра 18 вересня в 6:18, а через 29 годин, приблизно о 11:00 19 вересня, фінішував на площі Свободи в Харкові. Головною фішкою забігу стало саме відсутність перерв на сон (на супермарафон вони звичайна справа і прописані в регламентах) - на дистанції Сергій не спав, зробивши лише кілька короткочасних зупинок, щоб поїсти і відпочити. При цьому частина маршруту йому довелося долати під проливним дощем - близько 9 години 29 борода була мокрою. Таким чином, Сергій Прескорнік встановив рекорд України в категорії "Найдовша дистанція забігу без сну".

Прескорнік обіцяв пробігти відстань в 225 кілометрів з Дніпра до Харкова, якщо буде зібрано 100 000 гривень на будівництво еко-простору в Києві, ідея якого належить громадській організації "Україна без сміття". Екохаб буде являти собою станцію прийому вторинної сировини, музей відходів і відкритий майданчик для арт-заходів за участю зірок.

сергей прескорнік, рекорд України, дніпро харків відстань, плоггінг

сергей прескорнік, рекорд України, дніпро харків відстань, плоггінг

Сергій Прескорнік встановив рекорд України - пробіг 225 кілометрів за 29 годин без сну. Фото: Інформатор.

Прескорнік є активістом екологічного руху під назвою плоггінг, при якому біг підтюпцем поєднується зі збором сміття. Вже 4-й рік поспіль Сергій популяризує і розвиває плоггінг в Україні. За цей час він зібрав понад 3 тонн сміття

Раніше повідомлялося, що киянин Всеволод Севастьянов, який під час пробіжок "малює" фігури на карті столиці, також потрапив до Книги рекордів України.

Ще повідомлялося, що в Одесі чотирирічний хлопчик встановив рекорд на напівмарафоні. Також ми писали про те, що тенісист з Харкова в 97 років потрапив в Книгу рекордів Гіннеса. А команда крутих одеських пенсіонерів, яка грає в Counter Strike, потрапила в Книгу рекордів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

На Паралімпіаді в Токіо поводир зробив пропозицію незрячої бігунці прямо на біговій доріжці