Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Українки посіли третє місце на першому в історії етапу Кубка світу з артистичного плавання

Українки посіли третє місце на першому в історії етапу Кубка світу з артистичного плавання
Фото: facebook.com/ukrsynchro

Україна посіла третє місце у медальному заліку першого в історії етапу Кубка світу з артистичного плавання в Канаді. Про це 19 березня повідомило Міністерство молоді та спорту України. 

- Загалом на Кубку світу в канадському Маркемі українки здобули чотири медалі: дві золоті та дві срібні. Вітаємо збірну України і її тренера Світлану Саідову з блискучим виступом на перших міжнародних змаганнях сезону! Так тримати! - йдеться у дописі.

Перше місце у медальному заліку посіла Японії, яка здобула три "золота". Друге - Іспанія, яка завоювала сім медалей, з яких дві - "золоті".

Три нагороди Україна здобули в останній день змагань. Срібні медалі завоювали сестри Владислава та Марина Алексіїви у технічних дуетах та в довільній програмі. 

Також збірна здобула "золото" в акробатичній групі (Владислава та Марина Алексіїви, Вероніка Гришко, Софія Мацієвська, Дар’я Мошинська, Ангеліна Овчиннікова, Анастасія Шмоніна та Валерія Тищенко). 

У перший день етапу Кубка світу “золота” здобула Марта Фєдіна у змаганнях серед жінок-одиночниць у технічній програмі. 

У серпні 2022 року Україна вперше в історії виграла медальний залік чемпіонату Європи з артистичного плавання у Римі. Міжнародна федерація плавання перейменувала синхронне плавання на артистичне у 2017 році.

Новини по темі: синхронне плавання