31 серпня
Завантажити ще

Україна отримала перший подвійний подіум на Паралімпіаді-2024

Україна отримала перший подвійний подіум на Паралімпіаді-2024
Фото: REUTERS

На Паралімпійських іграх у Парижі штовхачі ядра Володимир Пономаренко та Роман Данилюк завоювали «срібло» та «бронзу» у категорії F12. З урахуванням цих нагород у збірної України вже 11 медалей - 1 золота, 6 срібних та 4 бронзові, пише "Чемпіон".

Так, Україна виборола перший подвійний подіум на Паралімпіаді-2024. Після перших трьох спроб тільки Данилюк був серед претендентів на нагороди, штовхнувши ядро ​​на 15.18 м, і випередив латвійця Емілса Дзліну завдяки кращому другому кидку. Однак у четвертій спробі Пономаренко зміг покращити свій результат, встановивши особистий рекорд із кидком на 16:12.

Данилюк також покращив свій результат у четвертій спробі, штовхнувши ядро ​​на 16.11 м. Проте жодному з українських спортсменів не вдалося перевершити узбекистанця Елбена Султонова, який виграв змагання з результатом 16.45 м.

  • 31 серпня збірна України з волейболу розпочала виступи на Паралімпійських іграх у Парижі. У складі команди виступає 27-річний Євген Коренець, який бився в боях за Бахмут і отримав тяжке поранення.
  • 31 серпня Україна виборола свою дев'яту медаль на Паралімпійських іграх у Парижі. Настільні тенісисти Віктор Дідух та Ірина Шинкарьова стали бронзовими призерами у парному турнірі (клас XD17).
Новини по темі: Паралімпіада спорт