Завантажити ще

На Паралімпіаді-2024 виступив волейболіст, який отримав поранення у боях за Україну

На Паралімпіаді-2024 виступив волейболіст, який отримав поранення у боях за Україну
Фото: REUTERS

Збірна України з волейболу розпочала виступи на Паралімпійських іграх у Парижі. У складі команди виступає 27-річний Євген Корінець, який боровся у боях за Бахмут та отримав тяжке поранення. Про це пише "Суспільне".

Як пише видання, до війни Корінець був професійним волейболістом на обласному рівні. З початку вторгнення РФ в Україну він приєднався до бійців ЗСУ та розпочав службу бойовим медиком у 30-й окремій механізованій бригаді. Спортсмен бився на Бахмутському напрямку, де й зазнав поранення. В результаті лікарі ампутували захиснику ногу. Після реабілітації Євген вирішив приєднатися до паралімпійської збірної України з волейболу.

– Я уявляю країну. Я боровся за незалежність на фронті, я борюся за її рейтинг не лише у світі спортивному, а й взагалі. Представляючи Україну, хочу, щоб вона була квітучою та перебувала у світі. І тому треба показати усьому світу, що ми під час війни можемо боротися не лише на фронті, а й на спортивному фронті, – заявив Корінець.

Говорячи про свій дебют на Паралімпійських іграх, Корінець зазначив, що відчуває радість від участі у цьому змаганні, особливо тому, що може захищати честь збірної України. Також волейболіст радить усім ветеранам займатися спортом. Корінець поділився своїм особистим досвідом: після служби в армії йому не вистачало рівня адреналіну, який тепер дає йому спортивна активність.

– Однозначно, всім ветеранам треба бути у спорті. Тому що людина, яка пройшла війну - вона сумує за війною, це найбільший наркотик, який є у світі. Це адреналін, що викидається під час бойових дій. І у спорті є теж адреналін, і тому це можливість випробувати ті самі емоції та повернутися у свою битву за Україну, - наголосив він.

  • 30 серпня після другого дня паралімпійських ігор у Парижі Україна піднялася у загальному заліку на 13 місце. У скарбничці нашої збірної 8 медалей, з яких – 2 бронзові, 5 срібних та 1 золото.
  • 30 серпня на Паралімпійських іграх 2024 року Україна виграла першу золоту медаль. Плавець Олександр Комаров став найкращим у фінальному запливі на 100 метрів вільним стилем у класі S5.

 

Новини по темі: спорт Паралімпіада