Завантажити ще

На стартовому матчі України на Євро-2024 заборонили російські прапори

На стартовому матчі України на Євро-2024 заборонили російські прапори
Фото: x.com/LaLigaEN

УЄФА стежитиме за тим, щоб під час стартового матчу України на Євро-2024 на стадіоні не було російських прапорів. Про це повідомили в Associated Press.

Співробітники служби безпеки спробують "перехопити та прибрати" російські прапори, якщо вболівальники виставлять їх на мюнхенському стадіоні "Альянц Арена", де у понеділок Україна зіграє з Румунією.

Євро-2024 стартувало 14 червня, і вже на двох іграх уболівальники виставляли російські прапори. У тому числі в Мюнхені минулої п'ятниці поряд із прапорами Шотландії у матчі відкриття (Німеччина - Шотландія). Декілька російських прапорів також було помічено у вболівальників Сербії під час гри їхньої команди проти Англії в неділю у Гельзенкірхені. На багатьох фотографіях Джуда Беллінгема, який святкував забитий гол за збірну Англії, було чітко видно російські прапори за ним у сербській частині стадіону.

УЄФА відсторонив Росію від міжнародних змагань за кілька днів після повномасштабного вторгнення до України. Збірна України зіграє свій перший матч на Євро-2024 17 червня з командою Румунії о 16:00 за київським часом.

  • 16 червня на пресконференції головний тренер збірної Сергій Ребров повідомив, що Віталій Миколенко не зіграє у стартовому матчі України на Євро-2024 з Румунією. 25-річний захисник продовжує відновлення після травми у товариському матчі з Молдовою.
  • 16 червня молодіжна збірна України з футболу перемогла у фіналі товариського турніру Моріса Ревелло у Франції – змаганнях, які передували Олімпійським іграм-2024.