25 червня
Завантажити ще

Олімпійська збірна України з футболу перемогла на останньому перед Іграми турнірі

Олімпійська збірна України з футболу перемогла на останньому перед Іграми турнірі
Фото: t.me/uafukraine

Молодіжна збірна України з футболу перемогла на турнірі Моріса Ревелло у Франції – змаганнях, що передують Олімпійським іграм-2024. Про це повідомили Українська Асоціація Футболу та Суспільне Спорт.

У фіналі товариського турніру олімпійська збірна України U-23 перемогла збірну Кот-д'Івуару U20. Основний час матчу завершився нічиєю 2:2. Денис Шостак відкрив рахунок вже на шостій хвилині зустрічі. У серії пенальті (5:4) переможний удар виконав Арсеній Батагов.

На турнірі у Франції підопічні Руслана Ротаня стартували чотирма поспіль перемогами в груповому раунді. Індонезію, Італію, Панаму та Японію "синьо-жовті" обіграли із загальним рахунком 11:1. Кот-д'Івуар дістався фіналу з трьома перемогами в іншій групі. Єдиної поразки в основній частині турніру команді завдали однолітки із Саудівської Аравії (0:1).

Наступний турнір за участі української команди - Олімпійські ігри-2024 у Парижі.

  • 4 липня 2023 року в УАФ повідомили, що Руслан Ротань тренуватиме молодіжну збірну на Олімпіаді-2024.
  • 2 липня 2023 року молодіжна збірна України перемогла Францію у чвертьфіналі Євро-2023 (U-21). Команда вийшла у півфінал та уперше в історії виборола для України право виступити на футбольному турнірі Олімпіади.