Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
17 квiтня
Завантажити ще

Легкоатлетка Вікторія Ткачук: Дії Росії несумісні з Олімпійською хартією

Легкоатлетка Вікторія Ткачук: Дії Росії несумісні з Олімпійською хартією
Фото: facebook.com/viktoria.tkachyk

KP.UA продовжує опитування українських спортсменів щодо планів МОК допустити російських та білоруських спортсменів до участі на Олімпіаді у Парижі.

Українська легкоатлетка, учасниця Олімпійських ігор у Токіо Вікторія Ткачук сподівається, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) ухвалить правильне та справедливе рішення щодо російських спортсменів. Про це спортсменка розповіла у коментарі KP.UA.

Спортсменку дивує, що розмова про повернення росіян на міжнародну спортивну арену взагалі піднялася, адже війна в Україні, як і раніше, триває.

- Ймовірний допуск росіян на міжнародну арену і, найголовніше, Олімпійські ігри викликає як мінімум подив. Їх там не повинно бути, і це санкції, які мають діяти доти, доки війна не закінчиться і Росія не відповість за те, що накоїв, - вважає Вікторія Ткачук. – Сподіваюся, росіян та білорусів не буде на Олімпійських іграх, неприпустимо, щоб люди прославляли свої країни, які чинять такий жах в Україні.

Ткачук вважає, що дії росіян в Україні просто не сумлінні з Олімпійською хартією.

- Олімпіада – це чи не єдина подія, яка приковує увагу глядачів усього світу до телеекранів та спортивних арен, і ми маємо зробити все, що в наших силах, щоб ізолювати ці дві країни від цивілізованого світу. Те, що робить Росія зараз із Україною, не сумісне з Олімпійською хартією. Тому і про виступи на змаганнях для них не може йтися, - наголосила легкоатлетка Вікторія Ткачук.

Вікторія Ткачук – не єдина спортсменка, у якої позиція МОК щодо російських спортсменів викликає обурення та критику.

Її колега, легкоатлетка Ганна Рижикова також вважає, що росіянам не місце на Олімпіаді, адже вони й раніше не поважали спортивних принципів, приймаючи допінг, а зараз відкрито порушують їх.

Не хоче ділити з росіянками басейн на Олімпійських іграх і дворазова призерка Олімпіади та чемпіонка світу та Європи з синхронного плавання Марта Федіна.

Такої ж думки та її колега, капітан збірної України та чемпіонка Європи зі стрибків у воду Ганна Письменська.