Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Синхроністка Марта Федіна: Мене нудить від думки, що ми плаватимемо в одному басейні з росіянками

Синхроністка Марта Федіна: Мене нудить від думки, що ми плаватимемо в одному басейні з росіянками
Фото: instagram.com/marta_fedina

Дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор, чемпіонка світу та Європи з синхронного плавання Марта Федіна висловила свою думку щодо рішення Міжнародного олімпійського комітету про можливий допуск росіян і білорусів до участі в Іграх 2024 року в Парижі. При цьому Україна готова відмовитись від участі в Іграх з цієї причини.

– Якщо чесно, мені важко навіть уявити, що Міжнародний олімпійський комітет піде на такий крок та допустить до участі в Олімпіаді російських спортсменів. Наразі у мене від однієї думки, що ми плаватимемо в одному басейні, починається нудота. Ми, дівчата з такого граціозного виду спорту, поводитимемося просто як монстри. Я не знаю, що буде зі мною. Я готова просто роздерти, порізати купальники, не пускати до басейну. На місці росіян я побоялася б взагалі їхати на змагання. Віримо, що Томас Бах не візьме на себе такий хрест, інакше кров усіх українців буде і на його руках. Готовий він на таке чи ні? Зовсім скоро дізнаємося, – каже Марта Федіна.

Нагадаємо, 25 січня Міжнародний олімпійський комітет повідомив, що жоден спортсмен не має бути позбавлений права брати участь у змаганнях лише через його паспорт. Росіяни та білоруси могли б брати участь у змаганнях як нейтральні спортсмени, якщо не підтримують війну в Україні.