Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

У Ломаченка новий суперник – «молодий, голодний та непереможений»

У Ломаченка новий суперник – «молодий, голодний та непереможений»
Фото: facebook.com/VasylLomachenko/

Василь Ломаченко повертається до рингу. Вже 29 жовтня має бути поєдинок з американцем Джемейном Ортісом. Бій пройде у США, Нью-Йорку, на арені Hulu Theater у Madison Square Garden.

Повернення колишнього чемпіона стане однією із головних подій 2022 року у світі боксу, оскільки дасть відповідь на багато питань у легкій ваговій категорії.

"Технічний" проти "Хай-тека"

Свій останній бій українець провів 11 грудня 2021 року проти Річарда Коммі, вигравши за очками, а до цього 26 червня здобув дострокову перемогу в бою з Масаєші Накатані. Ці два успішні поєдинки відбулися після прикрої поразки українського спортсмена від Теофімо Лопеса і, як наслідок, втрати чемпіонських поясів за версіями IBF, WBO та WBA Super.

Поки Ломаченко приходив до тями і готував своє повернення на великий ринг, Лопес програв отримані титули Джорджу Камбососу-молодшому, а той поступився Девіну Хейні.

Але повернемося до запланованого жовтневого бою. Джемейну Ортісу 26 років, він із Вустера, штат Массачусетс. Має прізвисько "Технічний". Зріст 173 см, вага 61,2 кг. Працює у стійці правші. Половину своїх перемог здобув нокаутом.

Василю Ломаченку 34 роки. Прізвисько «Хай-тек». Вага також 61,2 кг, зростом на 3 сантиметри нижче від Ортіса. Розмах рук на 6 сантиметрів менший, ніж у суперника. Працює Василь переважно у стійці шульги. Дострокових перемог має 11, більше половини - 68%.

Противники у 26-річного Ортіса до цього були не найкращі. Особливої уваги вартий хіба що Джамел Херрінг, який 3 роки утримував титул чемпіона світу за версією WBO. Але переміг його Ортіс вже після поразки Херрінга від Шакура Стівенсона. Після бою з Ортісом Херрінг прийняв рішення про завершення кар'єри.

А от суперники нашого Василя питань не викликають – він переміг чимало по-справжньому висококласних боксерів. Поступився Ломаченко лише двічі: на зорі професійної кар'єри програв Орландо Салідо і вищезгаданому Лопесу.

Звідси напрошується висновок – Ортіс не має поразок, але й із суперниками калібру Василя Ломаченка він ніколи не боксував.

Майбутні суперники Василь Ломаченко та Джемейн Ортіз вже зустрічалися у рингу минулого року. Американець як спаринг-партнер допомагав українцеві перед поєдинком проти Річарда Коммі. Фото: facebook.com/VasylLomachenko/

Майбутні суперники Василь Ломаченко та Джемейн Ортіз вже зустрічалися у рингу минулого року. Американець як спаринг-партнер допомагав українцеві перед поєдинком проти Річарда Коммі. Фото: facebook.com/VasylLomachenko/

Що для обох боксерів означає цей бій?

Для обох спортсменів перемога у цьому поєдинку – фактично гарантований титульний поєдинок. Ортіс дивиться на Ломаченка як на потенційний трамплін у своїй кар'єрі. Василь – жива легенда світового боксу, і перемога над ним – фактор, який ділить професійний статус спортсмена на «до» та «після».

- Я схвильований цим боєм. Василь Ломаченко – великий боєць, але я тут, щоби перемагати. Як тільки виграю цей бій, я націлюся на можливість здобути титул чемпіона світу. Це реальна мрія, - сказав про майбутній поєдинок сам Ортіс.

Цікаво про цей бій висловився і голова американської промоутерської компанії Top Rank Боб Арум:

- Джемейн Ортіс – молодий, голодний, непереможений боєць, який розуміє, що перемога над такою живою легендою, як Лома, змінить його життя.

"Молодий і голодний" суперник, коли тобі 34 роки, - це завжди небезпечний виклик. Василеві Ломаченку перемога дуже потрібна, вона виведе його на титульний бій і дасть змогу спробувати повернути свої пояси. З високою ймовірністю переможець бою Ломаченко - Ортіс зіграє з переможцем бою Девін Хейні - Джордж Камбосос-молодший, їхній поєдинок відбудеться дещо раніше, 15 жовтня.

Щодо букмекерських котирувань, то говорити про це поки що рано, на сайтах букмекерських компаній поки що немає можливості поставити на бій Ломаченко - Ортіс. Тому інформації про те, кого вважають лідером, - немає.