Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Олег Саленко: Хочу, щоб Шотландія у плей-офф ЧС-2022 збірній попалася

Олег Саленко: Хочу, щоб Шотландія у плей-офф ЧС-2022 збірній попалася
Фото: UEFA.com

Довбик готовий бути основним нападником

- Як вам Україна у вирішальному матчі з Боснією?

- Очікувано. У тому сенсі, що після поразки від Фінляндії Боснія втратила всі шанси і не була мотивована, грала спокійно і без провідних гравців. Ну, а наша збірна зіграла за результатом. Із мінімальними витратами виграла матч. І, звичайно, варто подякувати французам, які не валяли дурня з фінами.

- Кого із гравців відзначите?

– Бущана. У нас з'явився дуже гарний воротар. Наприкінці першого тайму він витяг мертвий м'яч, чим допоміг нашій збірній. Якби ми пропустили гол у роздягальню, невідомо чим би все закінчилося. У другій половині все стало на свої місця.

- Україну знову рятує Довбик. Чи готовий він бути основним нападником?

- Готовий. Потрібно змінювати тенденцію, коли запасний форвард у своїй команді їде до збірної та виходить у стартовому складі, а нападник, який забиває за свій клуб, сидить у запасі. Довбик чудово показав себе у фазі завершення, чого не скажеш про Яремчука.

- Далі два раунди плей-офф. Вже у півфіналі можуть випасти Італія, Португалія, Швеція, Шотландія, Уельс. Кого б краще у суперники?

- Я хотів би Шотландію! Найменше хочу, щоб попалися італійці. Розстріл на місці. Чемпіони Європи і не вийшли прямо. З Португалією теж не хотілося б, вони рватимуть після поразки сербам. І шведів також не хотілося б. Вони мають зуб на нас. Але у будь-якому разі буде непросто. Однієї перемоги над Боснією мало, треба ще когось проходити. Адже залишилося лише три місця на дванадцять команд.

- Те, що розводять із Росією – правильно чи, може, краще було б зіграти з Росією?

- З політичних причин ми не можемо з ними зустрітися, хоча, можливо, нам це пішло б на руку. Я дивився матч із хорватами. Росіяни там нічого не показали.

- Як вам Петраков біля керма?

– Він робить свою справу. Завдання-мінімум команда виконала. Єдине, треба покращувати реалізацію. Із Болгарією 36 разів ударили по воротах, а забили лише раз. Але з наступної гри з Боснією – три удари, два голи.

Чекаємо на жеребкування 26-го числа. Погано, що грати у березні. У нас чемпіонат тільки відновиться після зими, і багато гравців не будуть в оптимальній формі. Це завжди нам аукалося.

Саленко Володар «Золотих бутсів» чемпіонату світу-1994 Вікіпедія. Фото: UEFA.com

Саленко Володар «Золотих бутсів» чемпіонату світу-1994 Вікіпедія. Фото: UEFA.com

ДО РЕЧІ

Грати випадає у березні

За три путівки на Мундіаль посперечаються Португалія, Шотландія, Італія, Росія, Швеція, Уельс, Туреччина, Польща, Північна Македонія, Україна, Австрія, Чехія.

Суть плей-офф така: 12 збірних поділяються на 6 півфінальних пар. Переможці грають у фіналі плей-офф за три путівки, що залишилися.

На обох етапах стикових матчів проводять лише одну гру. Господарями першого етапу стиків стануть шість збірних із других місць з найкращим показником. Господарі другого етапу стиків (де вже розіграють путівки на ЧС) визначаться жеребом.

Півфінали відбудуться 24-25 березня, фінали – 28-29 березня.

Збірна України не буде сіяною командою: вона потрапила до другої шістки з других збірних та команд з Ліги націй. Можливі наші суперники на першому етапі: Португалія, Шотландія, Італія, Швеція чи Уельс. Україна та Росія знову будуть розведеніі, причому на обох етапах, якщо обидві команди проб'ються далі.

Жеребкування плей-офф відбудеться 26 листопада у швейцарському Цюріху.