Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Підсумки Суперкубка: що показав «Шахтар» перед грою з «Інтером», а «Динамо» з «Баварією»

Підсумки Суперкубка: що показав «Шахтар» перед грою з «Інтером», а «Динамо» з «Баварією»
Фото: ФК Шахтар

Фестиваль Педріні

Уже в самому дебюті поєдинку за Суперкубок України в одному з епізодів Ісмаїлі зарядив в голову власному захисникові Матвієнко в боротьбі з форвардом динамівців Владиславом супряга. Чи не виглядало це страшно хіба що для любителів «Кривавої Мері».

Гравцеві збірної України зашивали рану на місці, але він продовжив гру, чим викликав похвалу від наставника «Шахтаря» Роберто де Дзербі після гри:

- Матвієнко - грандіозний футболіст. Я хочу бачити його завжди таким, як сьогодні ввечері. Його ігрові якості, його рівень дуже високий, особливо його характер. Коли жартував з ним, сказав, що наступного разу я буду ламати йому голову.

Після невдалого старту в Лізі чемпіонів, де «Шахтар» відверто обробився в грі з дебютантом ЛЧ молдавським «Шерифом» (0: 2), Роберто де Дзербі на зустріч з «Динамо» відчутно перекроїв основний склад. В основу повернулися всі вікові гравці: Марлос, Степаненко, Ісмаїлі і Пятов. Всі ті, хто застав ще еру Луческу, який покинув Донецьк в 2016 році.

І за іронією, ветерани провели бездоганний матч, немов захотіли нагадати Луческу про роки колишньої спільної слави. Ісмаїлі віддав гольову передачу на лассіньї Траоре у другому голі, Степаненко бився як лев і випалював землю з ногами півзахисників киян, Марлос посвіжів і провів свій найкращий матч у сезоні. Ну і Пятов не пропустив, в декількох епізодах виручив, чудово зігравши на лінії.

Кращим же на поле був Педріні, якого донеччани придбали цього літа за 18 млн євро у лісабонської «Бенфіки». Педріні став другим найдорожчим футболістом в історії «Шахтаря» після Бернарда, який восени цього року перебрався в еміратський клуб «Шарджа». У цей вечір Педріні так зафееріл, що вселив надію, що наступного вівторка «Шахтар» зможе обіграти «Інтер». З таким-то Педріні!

Шапаренко не може занести цей матч собі в актив. Фото: ФК «Динамо»

Шапаренко не може занести цей матч собі в актив. Фото: ФК «Динамо»

А що, Супряга живий?

А ось для «Динамо» такий струс дуже до речі перед «Баварією». Здалося, що кияни трохи переоцінили свої можливості, вирішивши зіграти першим номером проти донецької команди, яка переживає перехідний період.

Луческу здивував виходом Владислава супряга в стартовому складі. Про чемпіона світу вже в Києві стали потихеньку забувати. Його епопея з продажем в серію «А» настільки втомила, що Луческу вирішив нагадати італійцям про існування супряга. Ну що сказати... На початку гри Супряга красиво розібрався у штрафному і пробив в штангу воріт П'ятова. На цьому вся активність супряга закінчилася.

Гармаш в якості рятівника на цей раз не допоміг. Ілля Шкурін, схоже, не переконав Луческу як нападник в грі з «Бенфікою». З нападниками у киян та ще біда. Навіщо брали Антюх і Кулача, якщо Луческу на них не розраховував? Невже в Києві не знали, що потенціал цих футболістів не відповідає завданням чемпіона України?

Покладені на Циганкова надії як лідера «синьо-білих» в черговий раз розвіялися прахом. Найталановитіший гравець «Динамо» не тягне на роль ватажка ні ментально, ні за ігровими якостями. В іграх з більш слабкими командами Віктор робить різницю, але розчиняється в поєдинках з рівними або вище класом командами. В цьому відношенні навіть молодший Микола Шапаренко здається більш стресостійким, хоча цей матч автор голу у ворота збірної Франції занести в свій актив не може.

Перед поїздкою до Мюнхена насторожує гра киян у захисті. Пара центральних захисників Забарний - Сирота двічі не втримала нападника гірників лассіньї Траоре, який тільки в дванадцятому матчі за «Шахтар» оформив перший дубль. Втім, забиває африканець досить - на його рахунку вже 8 м'ячів. Ще один м'яч на рахунку чудового Алана Патріка - як же він простягнув з м'ячем метрів шістдесят і пальнув у дев'ятку Бойко. Патрік забиває киянам у другій зустрічі поспіль.

Що відрізняє Патріка від Циганкова - це те, що лідер «Шахтаря» дуже часто вистрілює саме в важливих іграх. У кваліфікації ЛЧ Алан Патрік забив переможний м'яч у ворота «Генка», як не згадати найважливіші м'ячі бразильця в ворота «Бенфіки» в Лізі Європи. Дуже хотілося б, щоб Циганков цієї самої «Бенфіці» забив у Лізі чемпіонів, через призму якої ми і оцінюємо потенціал наших команд.

Підсумовуючи, хочеться сказати спасибі обом командам за видовищну класико, за яким ми довго нудьгували. Роберто де Дзербі видобуває перший трофей в кар'єрі, а Луческу вперше програє колишньої своєї команди. Ось такі пироги.

Шахтар вперше за чотири роки здобуває Суперкубок України. Фото: ФК «Шахтар»

Шахтар вперше за чотири роки здобуває Суперкубок України. Фото: ФК «Шахтар»