Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
18 квiтня
Завантажити ще

Володимир Ярославський показав, як правильно смажити лосося, щоб було соковито та смачно

Володимир Ярославський показав, як правильно смажити лосося, щоб було соковито та смачно
Фото: Instagram\Володимир Ярославський.

Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський розповів про свій підхід до приготування лосося. Ніжна червона риба, на думку шефа, абсолютно не потребує сильної прожарки - втратить ніжний смак і висушиться. Способом смаження, який Ярославський вважає оптимальним, кухар поділився 2 листопада в інстаграмі.

- Лосось аля-моньєр. Як смачно та правильно його посмажити? Моньєр – спосіб коли філе при приготуванні поливається гарячою олією, у мене – вершкове масло, – почав з головного шеф-кухар. - Я беру філе на шкірі без луски - хрумка шкірочка потім дуже смачна, солю відразу перед смаженням.

Ярославський радить обов'язково зробити надрізи на шкірі – але не глибокі, інакше є ризик пересмажити філе. Надрізи не дають шкірці деформувати шматок риби під час приготування.

Процес швидкий: розігріваємо пательню або сковороду, наливаємо олії. Поклали шматок лосося шкірою вниз – і одразу притримуємо пальцями, притискаючи шматок трохи до поверхні приблизно на 15-20 секунд.

Чекаємо на легку рум'яність знизу. Додаємо вершкове масло на гарячу сковороду, воно починає відразу пінитися і злегка карамелізується - це масло дає горіховий присмак лісового смаженого горіха і називається: бер-науазет (Будьте обережні з температурою, щоб олія не пересмажилася - може гірчити)

Нахиляємо сковороду на бік, тримаючи на плиті, і ложкою інтенсивно поливаємо філе зверху гарячим маслом, що піниться.

Процес триває 4-5 хвилин - аж доти, доки стейк не буде готовий. Потрібен медіум - на дотик трохи пружний, трохи продавлюється - це означає готовий!

- Лосось безпечно їсти сирим – як у суші. Його необхідно недосмажувати – тоді він соковитий та ніжний. Але він має бути не холодним, а теплим усередині, моя улюблена прожарка – медіум. Можна робити і трохи вище – медіум вел – майже просмажений, - зазначає Ярославський.

Паперовою серветкою видаляємо зайвий жир, і відразу ж перекладаємо на тарілку шкірою вгору - так вона залишиться хрумкою.

- Мені дуже смачно з соусом тар-тар та картопляним пюре, а ось лимон насправді не дуже люблю. Показуйте друзям та насолоджуйтесь смачною рибою! - Закликав суддя "МайстерШеф".

Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт домашнього майонезу, а також розповів про секрети закваски та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом шарлотки з яблуками, і американського печива та суперсніданку – панкейку з яблуками.