Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
26 квiтня
Завантажити ще

Володимир Ярославський поділився родзинками і секретами приготування закваски

Володимир Ярославський поділився родзинками і секретами приготування закваски
Фото: Instagram \Володимир Ярославський.

Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився рецептом закваски. Пост з описом покрокових дій кухар опублікував в інстаграмі 6 жовтня.

- Закваска готується два тижні. Деякі готують 7 днів, але тоді вона може вийти не такою «сильною», як двотижнева. Я готую закваску, в якій 80% білої пшеничної муки і 20% житньої. Добре додавати саме ту муку, на якій будете робити хліб, - розповів Ярославський.

Суддя "МастерШеф" поділився головною своєю хитрістю: це сушені родзинки, причому сушені на сонці, а не в духовці

- З ними закваска помітно швидше росте. Я додаю 2-3 родзинки. Важливо знайти не оброблені! - зазначив Володимир Ярославський.

Готуємо:

1 день. Змішати 20 г борошна і 20 г води кімнатної температури в скляній баночці. Прикрити кришкою і залишити на добу на столі.

2 день. Додати в закваску 20 г борошна і 20 г води і чекати ще добу.

3 день. Закваска, може, ще не рухається, але зазвичай вже утворилися пори, знову додати 20 г борошна і 20 г води.

4 день. Вранці закваска повинна почати пахнути і підніматися. Запах може бути різним: квашеної капусти, огірків, кефіру і навіть хімічним. Додаємо 40 г борошна і 40 г води і залишаємо на 12 годин.

Закваска має зрости приблизно вдвічі. Якщо ні, і вона рідка і не піднімається - швидше за все треба поміняти борошно, або спробувати ще раз. Так буває - в цей раз перемогла культура не та, яка нам потрібна.

Зручно робити закваску в високій баночці, щоб можна було ставити позначки, наскільки закваска зростає, а також час, на який залишили закваску.

Увечері - беремо 40 г від нашої закваски, додаємо до неї 40 г води і 40 г борошна. Ми залишаємо на 12 годин (залишок викинути).

5 день. Вранці беремо 40 г закваски, знову додаємо до неї 40 г води і 40 г борошна. Ми залишаємо ще на 12 годин. Закваска вже може «тікати», вона може стати дуже активною. Увечері: до 40 г закваски додаємо 40 г води і 40 г борошна.

6-7 день. Уже можна перевірити, як працює закваска: 15 г закваски, 75 г борошна і 75 г води. Добре працююча закваска виростає в 2.5-3 рази за 5-8 годин. Але також велике значення має температура в квартирі. Якщо вдома холодно, процеси сповільнюються.

8-14 день. Якщо закваска ще слабка, продовжуємо годувати. В ідеалі 10г закваски, 50 г води, 50 г борошна кожен день. Якщо тепло, можна брати 1/6/6.

- Готову закваску можна зберігати в холодильнику 2-3 тижні без підгодівлі. За добу до приготування хліба - дістаємо і 2 рази годуємо 20/40/40, - додав останній штрих Володимир Ярославський.

Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт домашнього майонезу, а також розповів про секрети ікри з кабачків і дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом швидких і смачних ріжків з кремом, гарбузового кексу і американського печива.