21 листопада
Завантажити ще

Як вийти з похмілля: ревізор Ганна Жижа рекомендує солянку, а Ектор Хіменес-Браво – антипохмільний суп

Як вийти з похмілля: ревізор Ганна Жижа рекомендує солянку, а Ектор Хіменес-Браво – антипохмільний суп
Фото: Instagram.com/hectorjimenezbravo/

Головне правило будь-якого свята – знати міру. Але іноді з келихом шампанського можна і переборщити. Щоб позбавитися симптомів похмілля, відомий кухар Джеймі Олівер, наприклад, рекомендує з'їсти чайну ложку кмину.

Що ще радять знаменитості, щоб безболісно повернутись до звичного ритму.

Сава Лібкін каже, що поправити здоров'я допоможе наваристий бульйон, юшка або курячий суп із локшиною. Фото: Instagram.com/savvalibkin/

Сава Лібкін каже, що поправити здоров'я допоможе наваристий бульйон, юшка або курячий суп із локшиною. Фото: Instagram.com/savvalibkin/

Савва Лібкін рекомендує наваристий бульйон, зелений чай або смузі

Ресторатор Савва Лібкін зізнається: він не великий фахівець з похмілля, але з цією проблемою все ж таки стикається кілька разів на рік, зазвичай - після свят.

- Багато моїх друзів, вони ж - товариші по чарці, рекомендують у боротьбі з похміллям дотримуватися правила трьох С: секс, сон, суп. Саме в такому порядку – не переплутайте. Як третій С може виступати і наваристий бульйон, і юшка, і курячий суп з локшиною. Але знавці  радять використовувати вірменський хаш - дуже густий яловичий суп, фактично гарячий холодець, - каже Лібкін.

Але якщо ані супу, ані розсолу вранці немає під рукою або ви не можете змусити себе поснідати таким чином, ресторатор рекомендує спробувати його фірмовий спосіб:

- У розпал пиятики ставите будильник на шість ранку (так, це боляче, але потрібно). Прокинувшись рано-вранці в жахливому стані, випивайте дві склянки зеленого чаю або смузі (вкрай бажано, щоб поруч знаходився той, хто зможе ці напої приготувати). Потім знову лягайте спати і згодом прокидаєтеся зі свіжою (майже) головою. Весь секрет у тому, щоб поповнити запас рідини в організмі та підтримати нашого маленького друга, про якого ми часто забуваємо, – я про печінку.

Ганна Жижа радить приготувати «рятівну» страву за її рецептом. Така ось соляночка виходить. Фото: Новий канал

Ганна Жижа радить приготувати «рятівну» страву за її рецептом. Така ось соляночка виходить. Фото: Новий канал


Похмільна солянка від Ганни Жижі

Ведуча Нового каналу радить спробувати її рецепт «рятівної» страви. Каже, що її похмільна солянка – дієвий та смачний засіб проти наслідків застілля.

– Зазвичай приготування (за наявності всіх продуктів) займає максимум годину. А задоволення від рятівної солянки триває увесь день, – каже ведуча реаліті «Ревізори на порозі».

Інгредієнти на каструлю: телятина – 1.5 кг, грудинка копчена – 300 г, ковбаски – 600 г, солоні огірки – 5 шт., каперси мариновані – 1 ст. л., цибуля –1 головка, часник – 2 зубчики, помідори – 4 шт., гострий червоний перець – 1 шт., консервовані очищені томати – 1 банка (бажано шматочками), зелень, морська сіль, мелений чорний перець за смаком, оливкова олія – 5 г, сметана.

Приготування:

1. Наріжте телятину невеликими шматками, а грудинку – кубиками. Обсмажте їх у каструлі до рум'яності. Додайте цибулю та часник. Обсмажте до запаху.

2. Наріжте кубиками солоні (з бочки) огірки та помідори.

3. Наріжте ковбаски. Вони мають бути кількох сортів – варені та копчені!

4. Додайте в каструлю до м'яса огірки. Тушкуйте п'ять хвилин. Потім додайте помідори та каперси і продовжуйте тушкувати ще п'ять хвилин. Каперси я беру одразу з морською сіллю, тому разом із ними і солю страву – йде столова ложка.

5. Консервовані томати теж відправте у каструлю, якщо вони вже нарізані шматочками. Якщо цілі – подрібніть їх вилкою. Тушкуйте десять хвилин.

6. Потім додайте ковбаски та цілий перець і тушкуйте п'ять хвилин.

7. Залийте в каструлю окропу. Закрийте кришкою та варіть на невеликому вогні 20 хвилин.

8. Поперчіть і посипте зеленню. Можете куштувати, додавши сметану.

Павло Зібров не змішує алкогольні напої і вранці виглядає бадьорцем. Фото: Instagram.com/pavlo_zibrov/

Павло Зібров не змішує алкогольні напої і вранці виглядає бадьорцем. Фото: Instagram.com/pavlo_zibrov/

Павло Зібров радить пити щось одне

Співак зізнається: незважаючи на традиційне святкування Нового року для артистів на сцені, сімейні посиденьки ніхто не скасовував. Від похмілля Павло Зібров радить одну просту штуку.

- Треба пити щось одне! Почав пити горілку – пий її. Не треба змішувати. Це справді дієвий перевірений спосіб, - сказав артист в інтерв'ю каналу «Україна».

Шеф-кухар кулінарного реаліті ділиться рецептом антипохмільного супу. Фото: Instagram.com/hectorjimenezbravo/

Шеф-кухар кулінарного реаліті ділиться рецептом антипохмільного супу. Фото: Instagram.com/hectorjimenezbravo/

Антипохмільний суп від Ектора Хіменес-Браво

Шеф-кухар, суддя «МастеШеф» радить приготувати суп, який допоможе відновити сили після святкування.

Інгредієнти: бекон – 150 г, цибулини – 2 шт., морква – 2 шт., томатна паста – 2 ст. л., капуста – 500 г, вода – 2,5 л, цукор – 2–4 ст. л., сіль, мелений перець, крем-фреш.

Приготування: у сотейнику обсмажуємо бекон, потім додаємо цибулю і смажимо 5 хвилин. Додаємо терту моркву і продовжуємо обсмажувати ще 3 хвилини. Додаємо томатну пасту та обсмажуємо 30 секунд. Заливаємо водою, додаємо кислу капусту та доводимо до кипіння. Додаємо цукор і тушкуємо приблизно 40 хвилин. Якщо суп виходить дуже кислим, додаємо ще цукру, солі, перцю та протушкуємо. Подаємо гарячим з невеликою кількістю крем-фрешу.