Володимир Ярославський поділився рецептом фірмового борщу на яловичих ребрах

На виході - шість літрів задоволення.

Instagram \Володимир Ярославський.

Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф"Володимир Ярославський спокусився на лаври Євгена Клопотенко, який намагається застовпити за собою титул головного в Україні фахівця з борщу. Але борщ у кожної господині (і господаря), аж ось 20 вересня в Інстаграм Ярославський розповів свій рецепт і повідав про свої хитрих прийомчики.

За словами шефа, пропорція він прописав на велику каструлю - результатом буде приблизно 6 літрів борщу, для цього має вийти 4 літри бульйону.

інгредієнти

Фірмовий борщ судді МастерШеф Володимира Ярославського. Фото: Instagram \Володимир Ярославський.

готуємо:

- Бульйон у мене густий і наваристий - готую на яловичих ребрах. Варю повільно, як холодець практично поки ребра не стануть м'якими а бульйон змушує злипатися губи. Додаю морква, цибуля, чорний і запашний перець, сіль, - підкреслив Ярославський.

Всі овочі нарізаємо напів-соломкою. Соломка- це сірник 1 * 1мм * 5см. І ріжемо цей сірник ще п пополам- щоб зручно було їсти. Тобто, довжина "будівельного матеріалу" - 2.5 см.

На рослинному маслі підсмажую, додаючи в сковороду по черзі: морква, потім цибулю, потім стебло селери і болгарський перець і все повільно смажимо поки прям не підрум'яниться повністю. Для буряка (потрібен невелика, малинова за кольором) - томати Пілата (у власному соку без шкірки) перетираємо в однорідну масу, розігріваємо сотейник добре з маслом, швидко обсмажуємо 10-15 секунд буряк - як на Воге, додаємо яблучний або сідрових оцет, трохи смажимо і додаємо помідори.

Гасити, поки буряк не стане м'якою, але ще хрусткою (аль-денте) - так ми збережемо колір борщу!

Далі просто:

Доводимо до кипіння, додамо буряк з помідорами, відразу ж кидаємо капусту, доводимо до кипіння, знімемо, додаємо подрібнений часник з невеликою кількістю цибулі і сала - ідеально подрібнені в ступці або блендером.

Ми залишаємо на 15 хвилин настоятися, пробуємо ще і доводимо при необхідності за смаком.

Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт домашнього майонезу, а також розповів про секрети ікри з кабачків або цукіні і даврецепт ульотних сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом швидких і смачних ріжків з кремом і рецептом хрустких маринованих огірків в "Спрайт", а Євген Клопотенко порадив, як "еротично" запекти кольорову капусту і як зробити божественні котлети з індичатини.

А російський музикант і кулінар Андрій Макаревич заявив, що борщ з'явився раніше за Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як борщ українську пенсіонерку зробив зіркою New York Times

Засновник Музею борщу: Немає гетьманського, закарпатського або московського - це вигадки !

 

✍️Картоплю і квасоля відварюю окремо і додаю в борщ вже при подачі - як і шматок відвареного ребра, зелень петрушки і зелену цибулю.

 

Але це особливості ресторану.

Борщ люблю свежій- сьогоднішній, з хрусткими овочами і копченої сметаною.

Люблю додавати чорнослив і всілякі ще смакоту

 

У кожного він все одно свій і різний