Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
28 березня
Завантажити ще

"Динамо" в скандальному матчі перемогло "Олександрію": пенальті, вилучення, бійка футболістів і бійка на трибунах

Київське " Динамо " у восьмому турі УПЛ вирвало перемогу над "Олександрією" в доданий час. Єдиний гол на 90 + 7-й хвилині з пенальті забив Віктор Циганков. Кияни протягом всього матчу мали багато небезпечних моментів, проте рахунок тримався нічийним аж до останніх хвилин. Саме в компенсований час розгорнулися головні і найспекотніші події, що додали поєдинку скандальний відтінок.

На 90 + 6 хвилині колишній гравець "Динамо" Сергій Рибалка сфолив на екс-одноклубника Дениса Гармаша у власному штрафному - тримав його за футболку при подачі кутового. Таких моментів в кожному матчі набереться з десяток (і, до речі, паралельно в цьому ж епізоді хтось із киян завалив захисника "Олександрії"), але Риболовля аж надто помітно тягнув динамівця за одяг і дав привід, а досвідчений Гармаш не забув красиво впасти. В результаті суддя подивився VAR і призначив пенальті, який чітко реалізував Віктор Циганков.

Рішення судді вивело з себе олександрійців, які боролися весь матч. Тим більше, повівши в рахунку, гравці "Динамо" довго просили (і отримували) допомогу лікарів і затягували час. Команди довго не могли розпочати з центру, на полі сталося кілька сутичок.

Кульмінація трапилася на 90 + 13-й хвилині. Хтось із гравців "Олександрії" збив Андрієвського, почалася бійка, зчепилися динамівець Шабанов та Кирюханцев. Вони стояли лоб в лоб, і після незначного руху головою Кірюханцева Шабанов красиво впав..Суд знову відреагував на падіння киянина покаранням, епізод закінчився видаленням гравця "Олександрії". Тим часом до бійки підключилися й інші учасники поєдинку, але бійки вдалося уникнути.

Ультрас напали на вболівальників і побили

Зате вона сталася на трибунах - ще на початку гри. Фанати киян перелізли на сусідній сектор і там натовпом били звичайних уболівальників. У конфлікт втрутилися працівники правоохоронних органів. Одна з присутніх на стадіоні уболівальників заявила, що ультрас "Динамо" напали на звичайних фанатів після зауважень і прохань не палити фаєри, через які дітям було складно дихати. Про це вболівальниця Ірина Федорченко розповіла на своїй сторінці в Фейсбук.

- WBC Ультрас "Динамо" - це ваша біда, "Динамо". Шакали, які кидаються на вболівальників з дітьми. А головне чому? Через зауваження не палити фаєри, через які дітям нема чим дихати. У підсумку - побиті батьки і перелякані діти, які більше на матчі улюбленого клубу ні ногою. Спасибі, ультрас. Спасибі НСК "Олімпійський" за нашу "безпеку", - написала вона.

Пізніше жінка уточнила, що один з глядачів підійшов ближче до сектору ультрас і попросив не палити фаєри. У відповідь його обматюкали і залили газом з балончика, а потім кілька людей перелізли через огорожу і почали бити. Чоловік Ірини зі своїм знайомим спробували забрати жертву і відвести подалі - тоді побили і їх теж. У чоловіка жінки, яка розповіла про інцидент, в результаті побиття - перелом руки зі зміщенням і синці по всьому тілу.

В інших матчах суботи "Шахтар" передбачувано розгромив "Маріуполь" 5: 0 і як і раніше відстає від лідера на 3 очка. "Дніпро-1" промучився з "Вересом" майже всю гру і зміг забити єдиний м'яч тільки в кінцівці (78 хвилина) - після того, як у гостей за грубість видалили футболіста. Дніпряни також відстають на 3 очка від "Шахтаря" і ділять з "Десною" 3-4 місце. У "Олександрії" залишилося 14 очок, це 5 місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коломойський прийшов подивитися, як "Шахтар" виграв у "Дніпра-1"