Завантажити ще

Матч Чехія - Україна: чи загрожує відставка Сергію Реброву у разі поразки – думки експертів

Матч Чехія - Україна: чи загрожує відставка Сергію Реброву у разі поразки – думки експертів
Фото: УАФ

10 вересня відбудеться протистояння збірних України та Чехії в рамках Ліги націй. Ця гра для нашої команди може стати особливою не лише за своєю важливістю у турнірному положенні. У цьому матчі може вирішитись доля тренерської посади та майбутнє головного тренера команди Сергія Реброва.

Ні для кого не секрет, що Україна невдало провела Євро-24, і поразка, що трапилась на днях від Албанії (1:2 збірна програла у дебютному поєдинку Ліги націй), лише доводить, що команда так і не виправляє ті помилки, які у неї були влітку, що катастрофічно для такого якісного складу, який є зараз у розпорядженні Сергія Реброва.

Спортивний журналіст та експерт Юрій Ілючек розповів для читачів Коротко про, яке значення має гра з чехами та чи дійсно для Реброва це може стати останнім матчем на посту керманича національної збірної.

Ситуація у збірній складна

Спортивний журналіст та експерт Юрій Ілючек. Фото: ФБ Yurii Iliuchek

Спортивний журналіст та експерт Юрій Ілючек. Фото: ФБ Yurii Iliuchek

- Нічого проривного я не бачу. Збірна не міняється. Ніяких висновків після Євро не було зроблено. Команда не відчуває відповідальності за результат. Команда грає абияк. Нема нових тактичних налаштувань. Ми не бачимо, завдяки чому команда може досягати результату. Тому якщо б мене спитали, то так - Реброва потрібно міняти. І найкращий варіант - це іноземний тренер. В Україні я не бачу фахівця, який би міг зараз взяти збірну і вивести її на новий рівень, - каже Юрій Ілючек.

На думку експерта, відсутність прогресу для нашої збірної означає ще і втрату того потенціалу, який у неї закладено. Все ж таки ніколи раніше в нашій команді не було такої кількості гравців, які брали участь у європейських чемпіонатах. Тому й очікування від роботи Реброва були з самого початку дуже високі.

- Якщо ми не зробимо змін, ми втратимо цей потенціал покоління, а наступне буде гіршим. Чому гравці, приїжджаючи у збірну, одночасно розучуються грати в футбол? Я не знаю, чи це пов’язано з тактикою, чи Ребров дуже поклався на свій аналітичний штаб, але ж якщо він у нього є, то й гравці повинні знати кожен своє місце. А ці аналітики так аналізують, що у нас гравці не знають, куди бігти, і пропускають смішні голи, такі як проти Албанії. Тому я не бачу що Ребров дає щось нове збірній. Як на мене, було помітно, що Ребров не керував ситуацією ще під час Євро. Але тоді йому виказали довіру, - каже наш співрозмовник.

Останній шанс

Чи стане матч проти Чехії останнім для головного тренера? На думку експерта, скоріш за все - ні, але тиск на Сергія Станіславовича буде колосальний.
 
- Якщо буде незадовільний результат, ми почнемо піднімати це питання. Чи погодиться Шевченко його звільнити? Думаю - ні. Погодиться, щоб він допрацював відбірковий цикл. Але проблеми є, і вони носять системний характер. Ми не знаємо, який футбол ми хочемо грати, ми не можемо реалізувати потенціал гравців, і ми не можемо досягати позитивного результату. І ці системні проблеми потрібно вирішувати якомога швидше, бо якщо невдало зіграємо з чехами - Ліга націй для нас вже програна. А там буде ще й не дуже гарний жереб, і ми не потрапимо на чемпіонат світу. Наша чергова мета завершиться черговою метою. І це талановите покоління так і залишиться лише талановитим поколінням, бо пролетить повз цей турнір, - резюмує Юрій Ілючек.

Аналогічної думки дотримується і Ірина Козюпа – журналістка Tribuna.com.

- Ні, невдалий результат з Чехією не стане останнім для Сергія Реброва, бо його ніхто не буде знімати з посади. З Андрієм Шевченко у нього давній зв’язок. Крім того, він ще й має статус віцепрезидента УАФ. Він піде лише в тому випадку, якщо сам подасть у відставку, а зараз жодних проявів такого бажання не видно, - вважає Ірина Козюпа.

Коли і де дивитись?

Матч Україна - Чехія відбудеться 10 вересня о 21.45 за київським часом.

Матч можна подивитись на телеканалах Суспільного у прямому ефірі а також на платформі Megogo.

Поєдинок відбудеться у Празі (Чехія), на «Еден Арені».

У стартовому матчі Ліги націй Україна зазнала прикрої поразки від Албанії з рахунком 2:1. Тоді як чехи також поступились дуже потужним грузинам з рахунком 4:1.

Сьогоднішній поєдинок стане шансом для однієї із збірних. Команда, що програла, практично втратить шанси стати переможцем у групі.