16 липня
Завантажити ще

УАФ висловила повну довіру Реброву незважаючи на результат збірної на Євро-2024

УАФ висловила повну довіру Реброву незважаючи на результат збірної на Євро-2024
Фото: uaf.ua

Українська асоціація футболу за пропозицією президента Андрія Шевченка висловила повну довіру та підтримку тренерському штабу Сергія Реброва попри “виліт” збірної з Євро-2024. Про це 10 липня повідомила пресслужба УАФ за результатами засідання Виконавчого комітету.

- УАФ створила всі умови для якісної підготовки національної команди до Євро-2024. Але слід згадати, що Сергій Ребров очолив збірну вже після початку відбірного циклу. І це ми також брали до уваги, оцінюючи роботу тренерського штабу. У цілому Виконком УАФ підтримав напрямок розвитку національної збірної й висловив повну довіру та підтримку тренерському штабу Сергія Реброва, - сказав президент асоціації Андрій Шевченко.

Зі свого боку Сергій Ребров подякував за довіру й наголосив, що вірить у потенціал команди, додали в УАФ.

Також члени Виконавчого комітету зазначили, що збірна потрапила на чемпіонат Європи попри надважку ситуацію у країні, але на самому чемпіонаті “не виправдала сподівань”. 

- Основною причиною став провальний перший матч, в якому ми поступилися збірній Румунії. На жаль, у наступних матчах виправити ситуацію не вдалося, хоча команда Сергія Реброва і змогла набрати чотири очки — це найбільший результат за увесь час виступів збірної України у фінальних турнірах Євро, - наголосили в УАФ.

Наступний матч збірна України з футболу проведе у рамках старту Ліги націй проти Албанії 7 вересня у Празі. 

  • Збірна України залишила Євро-2024 з футболу, тому що не змога вийти зі своєї групи. Команда посіла останнє місце з чотирма очками, але встановила національний рекорд за набраними очками на груповій стадії. У стартовому матчі 17 червня Україна програла Румунії з рахунком 0:3.
  • Сергій Ребров очолив збірну Україні з футболу у червні 2023 року. Контракт підписано на три роки.