Завантажити ще

Україна здобула ще три медалі на Паралімпіаді-2024 - "золото" та два "срібла"

Україна здобула ще три медалі на Паралімпіаді-2024 -
Фото: instagram.com/i.trusoff/

На Паралімпійських іграх у Парижі розіграли набір медалей у плаванні на спині на дистанції 100 метрів серед учасників категорії S7. Українські спортсмени отримали черговий подвійний подіум – Юрій Шенгур завоював "золото", а Андрій Трусов – срібну медаль. Про це пише "Чемпіон".

Загалом у фінальному запливі взяли участь три українські спортсмени: Юрій Шенгур, Андрій Трусов та Євген Богодайко. У підсумку Шенгур завоював свою першу в кар'єрі золоту медаль Паралімпійських ігор, тоді як Трусов став срібним призером, отримавши дев'яту медаль на найбільших змаганнях з параспорту. Третє місце на подіумі посів італійський плавець Федеріко Бічеллі, а Євген Богодайко завершив змагання на шостій позиції. Раніше на цих Іграх Євген уже здобув дві бронзові нагороди.

Ці медалі стали 37-ою та 38-ою для української збірної на Паралімпіаді в Парижі. У скарбничці команди тепер 6 золотих, 13 срібних та 19 бронзових медалей. Плавці принесли команді більшість нагород, здобувши 25 медалей.

Слідом за своїми земляками українець Данило Чуфаров приніс ще одну медаль у скарбничку збірної. Спортсмен завоював срібло у плаванні на дистанції 200 метрів комплексним стилем (клас SM11). Ще один українець Михайло Сербін фінішував четвертим. Це друга медаль Чуфарова на Іграх у Парижі.

  • 2 вересня у Парижі пройшов п'ятий день Паралімпійських ігор-2024. За підсумками п'ятого дня змагання Україна здобула ще вісім нагород - дві золоті, дві срібні та чотири бронзові нагороди. Отже, за кількістю виграних медалей збірна України розташовується на п'ятій позиції, за кількістю золота – на десятій.
  • 3 вересня українська легкоатлетка Оксана Ботурчук здобула бронзову медаль на Паралімпійських іграх у забігу на 400 метрів. У фіналі вона та її гід Микита Барабанов фінішували третіми у категорії Т12.
Новини по темі: спорт Паралімпіада