Завантажити ще

Оксана Ботурчук здобула "бронзу" на Паралімпіаді-2024 та побила рекорд України

Оксана Ботурчук здобула
Фото: REUTERS

Українська легкоатлетка Оксана Ботурчук здобула бронзову медаль на Паралімпійських іграх у забігу на 400 метрів. У фіналі вона та її гід Микита Барабанов фінішували третіми у категорії Т12. Про це повідомляє "Суспільне.Спорт".

Для участі у фіналі Ботурчуку довелося подолати кваліфікаційні етапи та півфінал. Після перемоги у кваліфікаційному забігу вона вийшла у фінал, показавши найкращий час у півфіналі, де поступилася кубинцю Омару Дюран Еліасу. У фіналі українська спортсменка поступилася кубинським атлетам та іранці Агар Сафарзаде Гахдеріяні — єдиній спортсменці, яка брала участь без гіда. Однак Ботурчук змогла обігнати колумбійку Алехандру-Паолу Перес Лопес і здобути бронзу, фінішувавши з результатом 55,67 секунди - її найкращим часом цього сезону.

Завдяки цій бронзовій медалі на дистанції 400 метрів Ботурчук здобула свою 11-у нагороду на Паралімпійських іграх, встановивши новий національний рекорд за кількістю медалей у легкій атлетиці, яку раніше вона ділила з іншим українським спортсменом Віктором Павліком. Свою першу нагороду вона отримала на Іграх у Пекіні 2008 року, завоювавши золото на дистанції 100 метрів. Ботурчук стала найуспішнішою українською легкоатлеткою в історії Паралімпійських ігор.

  • 2 вересня у Парижі пройшов п'ятий день Паралімпійських ігор - 2024. Україна здобула ще вісім нагород - дві золоті, дві срібні та чотири бронзові.
  • 2 вересня український спортсмен Ігор Цветов завоював золото Паралімпіади-2024 у Парижі – він був найкращим у бігу на 100 метрів у класі Т35. У фінальному забігу українець побив свій особистий рекорд – 11,43 секунди. Це всього на 0,04 секунди повільніше за світовий рекорд у цій категорії.