Завантажити ще

Оксана Зубковська здобула друге "золото" для України на Паралімпіаді-2024

Оксана Зубковська здобула друге
Фото: REUTERS

Збірна України здобула першу золоту медаль на Паралімпіаді-2024 у легкій атлетиці. Оксана Зубковська стала переможницею у стрибках у довжину у класі T12. Про це пише "Суспільне.Спорт".

Стрибок, який забезпечив "золото", вийшов у Зубковської з п'ятої спроби. Вона стрибнула на 5,78 метра, що стало її новим особистим рекордом сезону. Найближча суперниця Оксани, іспанка Сара Мартінес показала результат 5,40 метра.

Зубковська перемагає у стрибках у довжину на своїй п'ятій Паралімпіаді поспіль. Її переможна серія розпочалася з Ігор у Пекіні у 2008 році. У 2012 році на Іграх у Лондоні вона встановила світовий рекорд, що діє, у своєму класі з результатом 6,60 метра.

Це друге "золото" для України на Паралімпіаді-2024 у всіх дисциплінах. Раніше Олександр Комаров став чемпіоном у плаванні на 100 метрів вільним стилем (клас S5). Крім того, це п'ята медаль у легкій атлетиці для української збірної на цих Іграх. Перемога Зубковської принесла Україні 20 ювілейну нагороду на Паралімпіаді в Парижі у всіх видах спорту.

  • 30 серпня Ірина Щетник оновила рекорд зі стрільби з пневматичної гвинтівки на дистанції 10 метрів на Паралімпійських іграх у Парижі.
  • 31 серпня за результатами третього дня змагань на Паралімпіаді-2024 збірна України здобула ще 11 медалей, що стало найвищим здобутком з початку Ігор. У загальному медальному заліку наша команда посіла 20 місце.
Новини по темі: Паралімпіада