Завантажити ще

Україна здобула першу в історії медаль Паралімпіади у бочі

Україна здобула першу в історії медаль Паралімпіади у бочі
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Україна здобула історичну медаль Паралімпіади-2024 у бочі. Артем Колінько переміг у бронзовому матчі хорвата Давора Комара (4:3) та виборов нагороду. Про це повідомило Суспільне Спорт.

Україна була вперше в історії представлена на Паралімпіаді у бочі. Голова Дніпропетровскої ОВА Сергій Лисак зазначив, що це 22-та медаль для України на цій Паралімпіаді.   

На дебютній для України Паралімпіаді в бочі Колінько провів шість матчів — переміг у чотирьох. Перегравали Артема лише британець Стівен Макґвайр та колумбієць Еділсон Чіка Чіка — в груповому раунді та півфіналі відповідно.

Артем Колінько - 40-річний український гравець у бочу. Виступає в класі BC4 (гравці з помірно порушеними координаційними здібностями й значними порушеннями рухів тулуба та ніг, ураженнями рук або відсутністю кінцівок) та представляє Дніпропетровщину. У 2023 році Колінько став чемпіоном Європи в змішаному парному турнірі з Наталією Коненко.

Боча — гра з м'ячем на точність, поєднує в собі більярд, керлінг та боулінг. В 11 років в Артема Колінька почала прогресувати міопатія. Після 20 років чоловік почав використовувати візок. У спорт прийшов після 2013 року, коли на реабілітації в Криму побачив, як люди кидали м'ячі.

  • 1 вересня Оксана Зубковська виборола друге "золото" для України на Паралімпіаді-2024. Вона перемогла у стрибках у довжину у класі T12.
  • 31 серпня на Паралімпіаді-2024 виступив 27-річний волейболіст Євгеній Корінець, який отримав поранення у боях за Бахмут.
Новини по темі: Паралімпіада