Завантажити ще

Українка Ірина Петренко пропустить ЧС з біатлону через перелом ноги

Українка Ірина Петренко пропустить ЧС з біатлону через перелом ноги
Фото: biathlon.com.ua

Срібна призерка чемпіонату світу з біатлону 2017 року в естафеті Ірина Петренко зламала ногу. Через травму вона не зможе виступити на літньому мундіалі, який пройде в Естонії 22 серпня. Про це повідомляє Вiathlon.

- Збірна України на перший офіційний старт нового сезону традиційно відправляє представницький склад, до якого увійшли майже всі найсильніші біатлоністи команди А. Винятком, на жаль, стала Ірина Петренко, яка нещодавно під час тренування зламала ногу і вибула з тренувального процесу на час лікування та відновлення, - йдеться у заяві.

Як зазначено у повідомленні, біатлоністка має тривалу реабілітацію. Точні терміни відновлення невідомі. Сама Петренко коментарів не давала.

Українській біатлоністці Ірині Петренко з Чернігова – 32 роки. Минулого сезону вона стала 41-ю у загальному заліку Куба світу. У збірній України вона стала третьою після Юлії Джими та Анастасії Меркушиної.

  • 29 лютого на юніорському чемпіонаті світу 2024 року в Отепя (Естонія) 19-річна біатлоністка Олександра Меркушина із Закарпаття перемогла у мас-старті на 9 км серед дівчат за участю 60 спортсменок. У завершальному колі вона продемонструвала дивовижний виступ і першою перетнула фінішну межу, обігнавши лідера, француженку Лолу Бюжо, всього на 1,9 секунди після останньої стрілянини.
  • 16 серпня українського біатлоніста Сергія Теленя дискваліфікували на чотири роки через порушення антидопінгових правил. 26-річний спортсмен не зможе брати участь у змаганнях до квітня 2028 року. В організмі спортсмена було знайдено триметазидин
  •