Завантажити ще

Українська тенісистка Ангеліна Калініна знялася з Олімпіади-2024

Українська тенісистка Ангеліна Калініна знялася з Олімпіади-2024
Фото: instagram.com/angie_kalinina/

Українська тенісистка Ангеліна Калініна відмовилася від участі у літніх Олімпійських іграх, що відбуваються у французькому Парижі. Про це повідомляється на офіційному сайті змагань.

На місце Калініної у головних змаганнях чотириріччя заявлено австралійську тенісистку Олівію Гадеку. У першому матчі на Олімпіаді-2024 вона зустрінеться із представницею Нідерландів Аранчею Рус.

Тренер збірної України з тенісу Михайло Філімонов заявив у коментарі "Суспільне", що Калініна вирішила відмовитись від участі в Олімпіаді за станом здоров'я. За його словами, напередодні спортсменка потрапила під дощ та захворіла – у тенісистки висока температура. Це спричинило скасування її подальшої боротьби на змаганнях.

27-річна українка Ангеліна Калініна мала зустрітися з нідерландкою Аранчею Рус у першому раунді тенісного турніру. Поєдинок мав відбутися у неділю, 28 липня. Олімпіада-2024 могла стати дебютом у кар'єрі Калініної. Українська тенісистка готувалася до Ігор на ґрунтовому турнірі у Празі, де дійшла до чвертьфіналу, але поступилася польці Магдалене Френх.

  • 26 травня українська тенісистка Леся Цуренко (№44 WTA) достроково завершила участь у Відкритому чемпіонаті Франції. У першому раунді вона зіграла проти хорватки Донни Векіч (№40 WTA), але не змогла завершити майже повністю перший сет через травму спини.
  • 13 липня колишня перша ракетка України Еліна Світоліна відмовилася від участі у турнірі WTA 250, який пройшов в італійському Палермо. Спортсменка заявила, що не хоче ризикувати своїм здоров'ям.