Завантажити ще

Україна перемогла у Золотій Євролізі, здобувши перемогу над Хорватією

Україна перемогла у Золотій Євролізі, здобувши перемогу над Хорватією
Фото: cev.lu

Чоловіча збірна України здобула перемогу над Хорватією у фіналі Золотої Євроліги з волейболу. Матч, що складався із чотирьох сетів, завершився з рахунком 3:1. Про це повідомляє Sportarena.

"Синьо-жовті" програли перший сет, але впевнено виграли другу партію, зрівнявши рахунок. У третьому сеті, відстаючи на 7 очок, українці змогли переламати хід гри та у напруженій боротьбі, перемогли з рахунком 28:26. Четверта партія пройшла під домінуванням "синьо-жовтих", які досягли переваги у 10 очок. Наприкінці хорвати скоротили відставання, але Україна все ж таки втримала перемогу.

Україна вийшла у фінал, достроково забезпечивши собі третє місце у турнірній таблиці. У півфіналі "синьо-жовті" обіграли Чехію. Вихід у фінал Золотої Євроліги забезпечив Україні путівку до Кубка претендентів-2024, де вони боротимуться за право брати участь у Лізі націй. Суперниками команди Рауля Лосано стане збірна Чилі.

Для українців це був другий фінал Золотої Євроліги. У 2023 році вони поступилися Туреччині у вирішальному матчі на тай-брейку. За всю історію України це друга перемога у Золотій Євролізі – вперше наша команда перемогла у 2017 році.

  • 16 червня у хорватському Осієку збірна України з волейболу здобула перемогу у матчі проти команди Чехії. Наші спортсмени виграли з рахунком 3:0, потрапивши до фіналу золотої Євроліги.
  • 15 червня у чеському Брно відбувся етап Гран-Прі, на якому українська гімнастка Таїсія Онофрійчук посіла друге місце. 
Новини по темі: спорт Волейбол