Завантажити ще

Збірна України стала фіналістом золотої Євроліги з волейболу

Збірна України стала фіналістом золотої Євроліги з волейболу
Фото: cev.eu

У хорватському Осієку збірна України з волейболу здобула перемогу у матчі проти команди Чехії. Наші спортсмени виграли зі світлом 3:0, потрапивши до фіналу золотої Євроліги. Про це пише Sport.ua.

У стартовому сеті команда швидко захопила лідерство, утримуючи його більшу частину часу. Однак під кінець партії тренер української збірної Рауль Лосано зробив вдалі заміни, ввівши у гру Віктора Шаповала, Дмитра Долгополова та Олександра Наложного, що змінило хід матчу. Особливо успішним був Наложний, який набрав 5 очок у вирішальному відрізку, що дозволило нашій команді виграти партію з рахунком 26:24.

Другий сет розвивався за іншим сценарієм. Українці одразу вийшли вперед та створили комфортний відрив 11:6, потім 16:11. Надалі вони лише збільшували перевагу, довівши рахунок до 21:14 та завершивши партію з перевагою у вісім очок – 25:16.

Третя партія виявилася останньою у цьому матчі. Українська збірна знову лідирувала майже із самого початку та перемогла з рахунком 25:20. Таким чином, наші волейболісти здобули впевнену перемогу з рахунком 3:0 та вийшли у фінал Золотої Євроліги.

Збірна України вдруге поспіль та вчетверте у своїй історії вийшла у фінал Золотої Євроліги. Раніше українці вигравали турнір у 2017 році, а у 2021 та 2023 роках поступалися у фіналах Туреччини. 16 червня у фіналі Золотої Євроліги Україна зустрінеться із Хорватією.

  • 15 червня у чеському Брно відбувся етап Гран-Прі, у якому українська гімнастка Таїсія Онофрійчук посіла друге місце. Її землячка Вікторія Онопрієнко взяла на змаганнях "срібло".
  • 25 квітня гімнаст Олег Верняєв виборов першу медаль для України на чемпіонаті Європи. Він отримав срібло у багатоборстві, набравши 84,031 бала.
Новини по темі: Волейбол спорт