Завантажити ще

"Реал" здобув перемогу над "Боруссією" та отримав 15-й титул Ліги чемпіонів

Фото: Ханна Маккей/REUTERS

У фіналі Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2023/2024 Мадридський Реал здобув перемогу над Боруссією Дортмунд із рахунком 2:0, додавши до своєї колекції 15-й трофей. Про це повідомляє Сhampion.

У першому таймі Боруссія виявила велику активність, але не зуміла використати кілька перспективних моментів для забивання голів. На 14-й хвилині Юліан Брандт не зміг реалізувати свій шанс, отримавши передачу від Нікласа Фюлкруга, а Матс Гуммельс віддав геніальну передачу Каріму Адеєм на 19-й хвилині, але його удар блокував Дані Карвахаль.

На початку другого тайму ініціатива перейшла до гравців Реала, які створили кілька небезпечних моментів, вимагаючи майстерності Грегора Кобеля у воротах Боруссії. "Галактікос" продовжували наступ, і на 74-й хвилині Карвахаль відкрив рахунок після кутового. Тиск Реала не вщухав, і на 84-й хвилині Вінісіус подвоїв перевагу після передачі від Джуда Беллінгема з лівого флангу. Варто зазначити, що український голкіпер Реала Андрій Лунін залишився на лаві запасних у цьому матчі.

Ліга чемпіонів-2023/24

Фінал, 1 червня

Боруссія Дортмунд - Реал Мадрид 0:2 (0:0)

Голи: 0:1 – 74 Карвахаль, 0:2 – 83 Вінісіус.

Боруссія Дортмунд: Кобель, Шлоттербек, Гуммельс, Маатсен, Джан (80 Джан), Забітцер, Брандт (80 Алле), Рюерсон, Адеєм (72 Ройс), Санчо, Фюлкруг.

Реал Мадрид: Куртуа, Карвахаль, Рюдігер, Начо, Менді, Вальверде, Камавінга, Кроос (85 Модріч), Беллінгем (85 Хоселу), Родріго, Вінісіус.

Попередження: 40 Шлоттербек, 43 Забітцер, 79 Гуммельс – 35 Вінісіус.

  • Український футболіст Артем Довбик, який з 2023 року грає за "Жирону", став найкращим бомбардиром сезону в чемпіонаті Іспанії. 26-річний нападник забив 24 голи за сезон та випередив основного конкурента норвежця Александера Серлота на один м'яч. Довбик у такий спосіб завоював трофей Пічічі, який вручає іспанська газета Marca.
  • 15 травня Михайла Мудрика замінили через підозру на струс мозку у першому таймі матчу "Челсі" з "Брайтоном" увечері 15 травня. Півзахисник збірної України не дограв у поєдинку навіть тайм.
Новини по темі: Ліга чемпіонів Футбол Реал