Завантажити ще

Експерти про фінал ЛЧ: "Реал" фаворит, але все зміниться якщо "Боруссія" заб'є першою

Експерти про фінал ЛЧ:
Фото: REUTERS

Першого дня літа лондонський стадіон Вемблі стане місцем, де в вирішальному двобої зійдуться найкращі клубні команди Європи. І якщо «Реал» за останні роки бачити у фіналі Ліги Чемпіонів ми вже звикли, то «Боруссія» (Дортмунд) гість рідкий, «шмелі» досягали цієї стадії понад 10 років тому.

Протистояння Реала і Боруссії - на перший погляд, битва Давида з Голіафом. Та на справді, враження це дещо оманливе. Українські футбольні експерти поділилися з Коротком про свої очікування від майбутнього матчу.

- Звісно, матч такого рівня викликає очікування неймовірного за якістю та змістовністю футболу. Але, якщо відверто, з погляду афіші, є певні розчарування. Адже «Реал», мабуть, був би фаворитом у протистоянні з будь-яким суперником, але з «Боруссією», при всій повазі до неї, і поготів, - каже футбольний коментатор Кирило Круторогов. - Головна інтрига - це чи помилюся я і, мабуть, більшість, хто чекає переконливу перемогу «Реалу». Навіть хочеться помилитися в цьому очікуванні. Хочеться сподіватися, що «Боруссія» зможе передусім здивувати «Реал».

- Це буде обережний футбол на результат. Ніхто ризикувати не буде. Хоча, за логікою, «Реал» повинен грати першим номером. Якщо хтось заб'є швидко, то гра розкриється й буде цікавою. А головна інтрига, чи продовжиться традиція фіналів єврокубків цього року, коли номінальні андердоги перемагають, - каже футбольний експерт Юрій Ілючек.

- Гра буде такою якою і має бути у фіналі. З упором на оборону. «Боруссія» всю дорогу, від самої групи, пройшла через піт, кров та сльози - проти «Реала» вона тим більше буде готова відбиватись з усією командою, - вважає головний редактор "Футболу" Віталій Пасічник.

- «Реал» має шалений досвід перемог у матчах з топовими суперниками. Чимало гравців цієї команди знають як перемагати у фіналах. «Боруссія» дісталася до фіналу справедливо, але навіть тут проходила не таких сильних суперників, як «Реал». Та і загалом це клуби і команди абсолютно різного рівня, - каже Кирило Круторогов.

- Фаворит, безумовно, «Реал», який переважає суперників за підбором виконавців, тренерському досвіду та вмінні вигравати фінали. «Реал» може програти лише самому собі, якщо не зіграє сконцентровано. Це буде класичне протиборство класу проти порядку та дисципліни, - додає Юрій Ілючек.

Що кажуть букмекери

Іспанський клуб прогнозований фаворит і у букмекерів. Імовірність перемоги Реала оцінюється як 1 до 1.68. Шанс на перемогу Боруссії складає 1 до 5.3. За прогнозами, можливість того, що основний час фіналу завершиться внічию – 1 до 4.15.

Де дивитись?

Гра між Борусією та Реалом (яка розпочнеться 1 червня о 22-00 за київським часом) у прямому ефірі покаже канал "Megogo Футбол 1", який входить до пакету "Максимальний" медіасервісу MEGOGO

Новини по темі: Футбол Ліга чемпіонів