Завантажити ще

Довбик став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії і повторив рекорд Шевченка

Довбик став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії і повторив рекорд Шевченка
Фото: Getty Images

Український футболіст Артем Довбик, який з 2023 року грає за "Жирону", став найкращим бомбардиром сезону в чемпіонаті Іспанії. 26-річний нападник забив 24 голи за сезон і випередив основного конкурента норвежця Александера Серлота на один м'яч. Довбик, таким чином, завоював трофей Пічічі, який вручає іспанська газета Marca.

Довбик став другим українцем в історії європейських чемпіонатів, якого визнали найкращим бомбардиром за підсумками сезону. Першим був Андрій Шевченко у чемпіонаті Італії за "Мілан" (сезони 1999/00 та 2003/04), який також забив 24 м'ячі. Поки що цей рекорд із українських футболістів ніхто не побив.

За останні 15 років найкращими бомбардирами в чемпіонаті Іспанії ставали Ліонель Мессі (рекордні вісім разів), Кріштіану Роналду, Луїс Суарес, Карім Бензема та Роберт Левандовські.

  • Довбик перейшов до складу "Жирони" у 2023 році після «Дніпра-1». У складі іспанського клубу також грає українець, Віктор Циганков. Обидва паралельно грають за збірну України.
  • Чемпіоном сезону став мадридський "Реал", у складі якого виступає українець Андрій Лунін. "Жирона" посіла третє місце і проходить до Ліги чемпіонів.
Новини по темі: Футбол