16 червня
Завантажити ще

Команда "Шахтаря" вийшла на матч у футболках на підтримку полонених захисників Маріуполя

Команда
Фото: t.me/fcshakhtar_news

У Житомирі відбувся матч донецького "Шахтаря" проти житомирського "Полісся". На футбольне поле гірники вийшли у футболках із закликом звільнити захисників Маріуполя, які перебувають у полоні Росії. Фото опублікувала пресслужба клубу.

- Ми маємо кричати на весь світ, щоб наших захисників повернули додому, - йдеться у повідомленні.

Матч "Шахтар" – "Полісся" пройшов у рамках 30-го туру УПЛ. Господарі розгромили гірників із рахунком 2:0.

За даними на лютий 2024 року, Україні вдалося повернути 2235 українців із російського полону. За даними Офісу омбудсмена, майже 40% українських громадян, яких вже повернули додому з РФ, вважалися зниклими безвісти. Командир 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" НГУ підполковник Денис Прокопенко "Редіс" зазначив, що в російському полоні досі залишаються понад 900 бійців "Азова", які обороняли Маріуполь.

  • На початку лютого Україна повернула додому ще 100 захисників із російського полону. Це був 51-й обмін, який відбувся в рамках роботи Координаційного штабу. Серед звільнених були 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників та 26 військовослужбовців Збройних Сил України, у тому числі 11 тероборонців. Більшість із них захищали Маріуполь, включаючи 82 бійці з "Азовсталі".
  • Президент Володимир Зеленський вважає, що питання обміну полоненими "всіх на всіх" буде одним із питань, яке обговорюватимуть на установчому "Саміті світу" у Швейцарії 15-16 червня цього року. Чи можливий такий сценарій - читайте у статті Коротко про.