Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
25 квiтня
Завантажити ще

Бразильский ФК взяв назву та кольори «Маріуполя» до деокупації міста

Бразильский ФК взяв назву та кольори «Маріуполя» до деокупації міста
Фото: instagram.com/fcmariupollives

ФК «Маріуполь» попросив відтермінувати повернення до УПЛ на сезон-2024/2025. Назву та форму футбольного клубу тимчасово буде носити бразильский клуб "Бател". Про це у своєму фейсбуці повідомив віцепрезидент "Маріуполя" Андрій Санін, а також йдеться в інстаграмі клубу "Бател". 

- Шановні друзі, протягом останнього часу я отримав чимало запитів від журналістів щодо подальшої долі нашого клубу. Відповідаю: доки наше місто окуповано, ми не маємо ані фізичної, ані технічної, ані фінансової можливості повернутися до участі у чемпіонаті України… Тому ми звернулися до УПЛ з проханням відтермінувати наше повернення до лав еліти українського футболу на сезон 2024/2025 і дуже сподіваємось на підтримку колег у цьому питанні, - написав Санін.

За словами віцепрезидента "Маріуполя", після деокупації Маріуполя ФК буде потрібно 9-12 місяців на відновлення спортивної інфраструктури. 

На час вибуття назву та кольори "Маріуполя" у рамках проєкту #FCMariupolLives взяв бразильский футбольний клуб "Бател" з міста Гуарапуава штату Парана, де 70% місцевих мешканців є етнічні українці та їх нащадки. Це найбільша українська громада у Латинській Америці. Партнерство між клубами оформили 22 квітня на віртуальній пресконференції за участю віцепрезидента «Маріуполя» Андрія Саніна та президента ФК «Бател» Алекса Лопеса. В інстаграмі проєкта #FCMariupolLives повідомляється, що  Бразилія завжди приймала “тисячі українських іммігрантів”, а український футбол “завжди підтримував великі бразильські таланти”.

«Маріуполь» - футбольний клуб з однойменного міста, заснований у 1960 році. ФК більше року не з'являвся на полі. Через вторгнення РФ "Маріуполь" пропустив поточний сезон УПЛ. 19 березня 2022 року він мав зіграти з ФК «Колос» на домашньому стадіоні імені Володимира Бойка. ФК "Бател" – аматорський клуб із Бразилії, який грає у другому дивізіоні штату Парана. 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений #FCMariupolLives (@fcmariupollives)

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений #FCMariupolLives (@fcmariupollives)