Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

"Десна" та "Маріуполь" не зіграють у найближчому чемпіонаті УПЛ через зруйновані війною стадіони

Фото: УНІАН.

Чернігівська "Десна" та "Маріуполь" не виступатимуть у сезоні Української Прем'єр-ліги 2022-2023.
Таке рішення було ухвалено 27 травня на загальних зборах учасників УПЛ, повідомляє офіційний сайт організації.

"Десна" та "Маріуполь" пропустять сезон 2022/23 в українській Прем'єр-лізі через зруйновану інфраструктуру та складну воєнну ситуацію в їхніх містах, проте не втратять своїх місць у вищому дивізіоні країни. Раніше віце-президент футбольного клубу "Маріуполь" Андрій Санін спростував інформацію про те, що клуб припинив своє існування.

Повідомляється, що остаточне рішення про формат чемпіонату, країну проведення та ігровий календар буде прийнято за результатами роботи профільних робочих груп і консультацій з владою України й військовими адміністраціями. Виходячи зі складної обстановки в країні у зв'язку з військовою агресією РФ, на сезон 2022/23 років буде розроблено та прийнято тимчасовий спеціальний регламент, що передбачає умови проведення змагань у ситуації, що склалася.

При цьому футбольний журналіст Ігор Бурбас стверджує, що наступний футбольний сезон, незважаючи на війну, швидше за все, відбудеться на території України. Така директива, заявив Бурбас, походить від глави держави.

За інформацією журналіста, чемпіонат можуть провести або у Києві, де є п'ять-шість стадіонів, або в містах Західної України. Ігри будуть проводитись без глядачів. Старт нового чемпіонату України, імовірно, може відбутися наприкінці липня або на початку серпня. Більшість клубів УПЛ, за даними Бурбаса, не проти такого варіанта.

Попередній чемпіонат УПЛ був завершений достроково через неможливість дограти його в умовах війни. Клуби так і не вийшли із зимових канікул (перший після перерви тур мав пройти 25-27 лютого), і одностайним рішенням членів Ліги турнірне становище команд було визнано остаточним. Місця у трійці посіли "Шахтар", "Динамо" та СК "Дніпро-1".

Раніше повідомлялося, що німецький клуб "Борусія" (Дортмунд) готовий взяти участь у відновленні стадіону імені Гагаріна в Чернігові. Місто, де базується "Десна", вистояло і не було окуповане, але в результаті обстрілів серйозно зруйновано. А Маріуполь, де базується однойменний клуб, не просто зруйнований вщент, але й наразі захоплений російськими окупантами.