Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

ЧС-2022: Останній шанс для Німеччини та Бельгія за крок від вильоту

ЧС-2022: Останній шанс для Німеччини та Бельгія за крок від вильоту
Фото: REUTERS/Annegret Hilse

На Чемпіонаті світу у Катарі продовжуються фінальні матчі групового етапу. Половина команд-учасниць поїде додому, а друга половина вийде до 1/8 фіналу та продовжить свою боротьбу.

Група F
  • 17:00 Канада – Марокко
  • 17:00 Хорватія – Бельгія

Група Е
  • 21:00 Коста-Ріка – Німеччина
  • 21:00 Японія – Іспанія

Марокканці можуть вийти з групи

У збірної Марокко чудові шанси вийти із групи. Для цього їм потрібно перемогти Канаду, що не набрала на цьому ЧС поки що жодного очка. Підійде марокканцям і нічия, а за певних розкладів і поразка. Не вийдуть із групи вони лише в ситуації, коли самі програють Канаді, а Бельгія з різницею у три м'ячі переможе Хорватію. І все це на тлі того, що в одній групі з марокканцями грають бронзові та срібні призери минулого ЧС.

Але не варто думати, що у марокканців все безхмарно. Та й думати, що Канада ось так візьме та віддасть супернику заключний матч, також. Чисто з підбору гравців Канада не слабша. За грою Марокко виглядає значно злагодженіше, а перемога над Бельгією має їх окрилити. Але у канадців буде величезне бажання голосно грюкнути дверима на останок. Тут очікується яскравий та емоційний поєдинок.

Хорватія та Бельгія влаштують трилер

Хорватія йде на першому місці у групі перед заключним туром. Але за яких розкладів вилітає? У разі поразки у сьогоднішній грі та перемоги чи навіть нічиєї марокканців. При цьому має вигравати Бельгія. За яких розкладів вилітає Бельгія? У разі власного програшу - за будь-яких. За нічиєї є всілякі варіанти, перемога практично гарантує бельгійцям вихід у наступний раунд.

За будь-яких, крім власної перемоги. Лихо закрутився сюжет цього квартету, як мінімум одного з медалістів минулого ЧС ми, швидше за все, втратимо, але хто їм буде?

Для Хорватії та Бельгії (медалісти минулого ЧС) цей матч – це як фінал. Поразка у ньому закінчиться вильотом. Тому обидві дружини діятимуть агресивно, на перемогу. Ситуація унікальна, букмекери не вбачають у цьому матчі фаворита, на перемогу обох команд коефіцієнт 2.75. Але насправді «шашкові» виглядають набагато краще. Це досвідчена команда, де основний кістяк - ветерани, які бачили у футболі абсолютно все, що вміє зіграти нормально в захисті і сходити як слід в атаку. У матчі з Марокко хорвати виглядали добре, а у грі з Канадою взагалі включили ковзанку.

Бельгію ж лихоманить. У команді безліч скандалів: то капітан партнерів занадто старими назве, то бійка в роздягальні станеться, то тренеру гравці на помилки почнуть вказувати. Загалом розбрід і хитання, що виразно видно і з гри. Нинішня Бельгія – це як лебідь, рак та щука. Кожен тягне на себе, і всі один одному заважають. Добре, що хоч перемогли Канаду - насамперед завдяки голкіперу Куртуа. Суперник серйозніше в особі Марокко оформив їм безальтернативні 2:0. Було б логічним, щоб на цьому етапі «дияволи» завершили турнір – у плей-офф із такою грою та атмосферою вони будуть для всіх легкою здобиччю. Та й на вихід на тлі марокканців та хорватів вони не заслужили.

Чи буде німецький камбек?

Команда Ханса-Діттера Фліка поки що не настільки переконливо проводить цей ЧС. Німці розпочали турнір із поразки від Японії. А далі тільки-но взяли нічию в матчі з Іспанією. Одне очко після двох турів у багатьох групах було б вироком, але не в групі «Е». Шанси німцям зберегли саме костариканці, перемігши японців.

Німецьку збірну влаштує лише перемога, інших варіантів для неї немає.

Коста-Ріка має чотири очки і йде третьою. Низкий результат або перемога можуть вивести команду до плей-офф.

Але шансів на це, здається, ніяких немає. Об'єктивно, немає конкретної причини, через яку Німеччина не виграє цей матч. Німці вище класом на дві голови на всіх позиціях, окрім воротарської. Німеччина чудово розуміє, що костариканці з перших хвилин закриються і гратимуть у глуху оборону, яку потрібно методично розкривати. Та й з гри з Іспанією було видно, що «бундестим» набирає хід. Але трапися сенсація – Німеччина відразу стане головним розчаруванням турніру. Від цього набору гравців усі чекають явно більшого, ніж виліт від Коста-Ріки.

Чи зможуть "сині самураї" щось протиставити "червоній фурії"?

Іспанія після двох турів має 4 очки, займає перше місце і при цьому може вилетіти, якщо програє японцям, а костариканці переможуть німців. Нічия з японцями виведе їх із групи за будь-яких розкладів, перемога - тим більше.

Японцям майже напевно потрібно перемагати. Нічия їм підходить лише у випадку нічиєї у матчі Коста-Ріка – Німеччина. Підійде їм за нічиєї і перемога Німеччини, але не велика. А щоб напевно – треба перемагати. Та й не пощастило їм у якомусь сенсі. Якби Іспанія перемогла німців, то, може, і вийшла б на цей матч резервом. А так варто чекати на страшну основу.

Одна справа – теоретичні варіанти виходів, а інша – футбол на полі. І ось тут у всьому, що стосується футболу, японці тотально поступаються «фурії роху». Іспанія сильніша за свого суперника в будь-якому ігровому компоненті. Та й давати привід для сенсацій ця команда не звикла – це не дивна Німеччина. За рахунок чого Японія здобуде хоч одне очко? Хіба що за допомогою дива.

Шанси Японії виглядають близькими до нуля, а все тому, що прогавили своє в минулому турі, програвши Коста-Ріці 1:0 та ще й пропустивши фактично з єдиної нормальної атаки суперника.