Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

ЧС-2022: Камерун та Сербія влаштували гольове шоу

ЧС-2022: Камерун та Сербія влаштували гольове шоу
Фото: Getty Images

На полі зійшлися збірні Камеруну та Сербії та показали один із найяскравіших матчів групового етапу.

Камерунці буквально за годину до початку гри втратили одного із лідерів команди. Стався скандал – тренер збірної Рігобер Сонг посварився з головним голкіпером Андре Онаном. До конфлікту підключився голова камерунської футбольної федерації Самуель Ето'о, спробував залагодити конфлікт, але не вийшло. Онану виключили із заявки. А матч у старті розпочав другий воротар.

Схоже, що таке емоційне потрясіння «невгамовним левам» пішло на користь. Камерунці першими відкрили рахунок у матчі. На 29-й хвилині гол забив захисник Шарль Кастелетто. Але вже наприкінці тайму серби завдали удару у відповідь, забивши за дві хвилини відразу два голи. На 45+1 рахунок зрівняв Страхінья Павлович. А на 45+3 нарешті забив гол лідер команди Сергій Мілінкович-Савіч.

Камерунці не зуміли оговтатися після двох голів, отриманих у роздягальню. А серби, навпаки, були в піднесеному настрої і забили ще один гол – зробив це Олександр Мітрович на 53-й хвилині.

Здавалося, що на цьому інтрига у матчі закінчилася, серби спокійно доведуть поєдинок до кінця. Але «невгамовні леви» виявили характер і завдали удару у відповідь. На 63-й хвилині з передачі Кастелетто забив ветеран та капітан команди Венсан Абубакар. А ще за три хвилини відзначився забитим м'ячем Ерік-Максим Чупо-Мотінг. Абубакар у цьому випадку записав на свій рахунок результативну передачу.

Рахунок на табло більш ніж відповідав статистиці, сили команд були рівними. Впевнену територіальну перевагу мала сербська збірна – вона більше володіла м'ячем (60 на 40% ігрового часу). За кількістю ударів по воротах була відносна рівність - 12 на 14 на користь сербів, але при цьому 7-5 по ударах і створ воріт на користь камерунців. Африканці діяли трохи точніше.

Матч завершився результативною нічиєю з рахунком 3:3.

Цікаво, що тренер збірної Сербії Драган Стойкович другу гру поспіль залишає форварда "Ювентуса" Душана Влаховича на лаві запасних. Влахович зіграв у першому матчі з Бразилією лише 25 хвилин, він вийшов на поле, коли рахунок уже був 1:0 на користь бразильців. У грі з камерунцями взагалі на полі не з'явився.

У наступному турі Камерун зіграє з Бразилією, а серби поміряються силами зі Швейцарією.