Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
23 квiтня
Завантажити ще

ПСЖ бачить у Мудрику заміну Неймару: французи можуть викласти 100 мільйонів євро

ПСЖ бачить у Мудрику заміну Неймару: французи можуть викласти 100 мільйонів євро
Фото: офіційний сайт ФК «Шахтар»

Лідер донецького «Шахтаря» Михайло Мудрик може замінити у ПСЖ зіркового бразильського вінгера Неймара. Українець потрапив до сфери інтересів парижан. Французи серйозно налаштовані і можуть викласти за гравця суму, яка переконає керівництво "гірників" розлучитися зі своїм лідером.

Як повідомляє видання, парижани готові викласти за трансфер українського суперталанту близько 100 мільйонів євро. Французький клуб готовий піти на цю угоду вже у майбутнє трансферне вікно. ПСЖ активно шукає заміну бразильцю Неймару, розмови про звільнення якого не вщухають уже кілька сезонів.
До того ж Париж відчайдушно потребує посилення, тому що з'явилася маса інформації і про те, що Ліонель Мессі теж може покинути клуб. Він може перейти до «Інтер Майамі». У ЗМІ всерйоз стверджують, що батько аргентинця навіть веде переговори.

Трансферна вартість Михайла Мудрика, за даними Transfermarkt, лише 15 мільйонів євро. Але ця цифра є сильно заниженою. Цього сезону гравець демонструє феєричну гру, що помітили клуби з Англії – «Манчестер Сіті» та «Арсенал», які вже ведуть боротьбу за молодого українця. Але англійці готові заплатити за 21-річного вінгера всього 50 мільйонів євро.

Тоді як ПСЖ може викласти вдвічі більше, щоб переконати керівництво «Шахтаря» та самого гравця продовжити кар'єру саме у Парижі. Французи діють у улюбленій тактиці у боротьбі за таланти,  розуміючи, зі спортивного погляду АПЛ привабливіше, ніж французька Ліга 1. Надто вже різні рівні чемпіонатів. Тому французи зазвичай, просто і не замислюючись, перебивають пропозицію конкурентів грошима.

У «Шахтарі» дуже високо оцінюють Мудрика, і нещодавно директор клубу з футболу Карло Ніколліні сам говорив про те, що за Михайла хочуть виручити не менше, ніж за Антоні з «Манчестер Юнайтед». А бразилець переїхав до Манчестера саме за суму рівну 100 мільйонам євро. «Гірники» вже дали зрозуміти, що 50 мільйонів – це не та ціна, за яку погодяться відпустити Мудрика цього сезону.

До речі

Найдорожчим продажем в історії українського футболу досі є трансфер Дмитра Чигринського із «Шахтаря» до «Барселони» у 2009 році. Тоді каталонці виклали за гравця 25 мільйонів євро. Потім цей же рекорд повторив трансфер Андрія Ярмоленка до «Борусії Дортмунд» у 2017 році. А абсолютним рекордом для нашого футболу є продаж Фреда у 2018 році з «Шахтаря» до «Манчестер Юнайтеду» за 60 мільйонів євро. Мудрик може перевершити поставлений рекорд фактично вдвічі.