Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
18 квiтня
Завантажити ще

Шевченко, П'ятов та Блохін у документалці "Нація футболу" розкажуть про становлення збірної

Шевченко, П'ятов та Блохін у документалці
Фото: прес-служба

Зірки футболу Андрій Шевченко, Олег Блохін, Йожеф Сабо, Артем Мілевський, Олександр Зінченко, Олександр Шовковський, Руслан Ротань, Андрій П'ятов, Леонід Буряк розкажуть про становлення української збірної за останні 30 років у документалі "Нація футболу". У фільм, створений за підтримки Держкіно та Мінкульту, увійдуть кадри ексклюзивних матеріалів, знятих за лаштунками матчів, а також архівні записи футболістів.

За словами автора та режисера фільму Володимира Мули, унікальні матеріали, зібрані для проєкту, роблять цей фільм наймасштабнішим портретом становлення українського футболу.

- Після перегляду навіть найзапекліші вболівальники відкриють для себе невідомі факти Національної збірної: від початку становлення - до найвеличніших звитяг! Нам є чим пишатися! І “Нація футболу” це красиво і динамічно покаже! – запевняє Володимир Мула.

Робота над фільмом велася понад рік. Окрім інтерв'ю із зірками футболу велика увага також приділялася персональним архівам журналістів та репортерів, які супроводжували збірну у певний період виступів Національної команди. Прем’єра кінострічки відбудеться в українських кінотеатрах 27 жовтня.

У вересні в Україні розпочалися зйомки документального фільму про війну "Ukrainian Storybox", де своїми історіями поділяться мер Києва Віталій Кличко, музикант Коля Серга, адвокат та боєць ЗСУ Масі-Мустафа Найєм, письменник, журналіст Станіслав Асєєв, який пробув у російському полоні два роки.