Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Андрій Шевченко обурений словами голови ФІФА Інфантіно: В Україні не "конфлікт", а війна та геноцид

Андрій Шевченко обурений словами голови ФІФА Інфантіно: В Україні не
Фото: Павло ДАЦЬКОВСЬКИЙ.

Колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко відреагував на слова президента ФІФА Джанні Інфантіно про війну, розв'язану Росією в Україні.

Напередодні на конгресі Міжнародної федерації футболу у Катарі глава організації назвав вторгнення російських військ в Україну "конфліктом". Якщо точніше, Інфантіно узагальнено і обтічно згадав про конфлікти взагалі, не згадуючи ні Росію, ні Путіна.

- Прошу всіх, хто має владу у цьому світі, всіх, хто обіймає важливі політичні посади – будь ласка, припиніть конфлікти. Заради наших дітей, заради нашого майбутнього, – сказав Інфантіно.

Після цього Інфантіно розкритикував багатьох людей з футбольних кіл України, у тому числі отримав відповідь від Шеви.

- Я хочу прокоментувати слова президента ФІФА Джанні Інфантіно, який назвав те, що відбувається в нашій країні, "конфліктом". Я не погоджуюся зі словами Інфантіно. Це ніякий не конфлікт, це справжня війна та геноцид українського народу з боку Росії, - цитує Шевченка слова Tribuna.com.

Раніше повідомлялося, що незважаючи на вторгнення військ РФ в Україну, ФІФА не стала на конгресі в Катарі розглядати питання виключення Росії зі списку членів організації - навпаки, дуже "своєчасно" зробила російську мову однією з офіційних робочих мов ФІФА. У той же час збірна Росії та футбольні клуби з РФ з початку березня виключені зі всіх змагань під егідою ФІФА.