Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

«Дніпро-1»: Йовічевич проявив себе як справжній кріт

«Дніпро-1»: Йовічевич проявив себе як справжній кріт
Фото: https://www.scdnipro1.com.ua/nepostovanje-i-izdaja-від-йовічевіча-та-підвійні-станда/

Нове правило ФІФА, завдяки якому іноземні гравці та тренери отримали можливість достроково завершувати контракти, породило цілий ланцюжок подій у нашому футболі. Вихід з донецького «Шахтаря» Роберто Де Дзербі змусив "гірників" у терміновому порядку шукати заміну, що спровокувало ще низку угод на трансферному ринку.

Новим тренером гранда став хорватський фахівець Ігор Йовічевич, який скористався тією ж опцією, що й Де Дзербі, тільки виїхав після цього не за кордон, а перейшов до іншого клубу УПЛ. Формально хорват пішов на підвищення. Що поставило у скрутне становище вже «Дніпро-1» - їм довелося шукати нового тренера, і рішення було знайдено у харківському «Металісті» в особі українця Олександра Кучера.

Версія дніпрян: вів переговори одразу з двома клубами

І ось дніпряни на своєму сайті висловилися про відхід Ігоря Йовічевича, не назвавши хорвата зрадником, а «Шахтар» звинуватили у подвійних стандартах. Згідно з версією, викладеною «Дніпром-1», "гірники" почали «зондувати ґрунт» щодо Йовічевича на випадок, якщо Де Дзербі вирішить залишити клуб. Нібито італієць ставив умову – УПЛ має проводитись за кордоном. А вона, як знаємо, проходитиме на українських футбольних полях.

«Початок червня 2022 року – Йовичевич спілкується з керівництвом «Дніпра-1» і просить дати йому право вибору: залишитися у команді чи піти – залежно від того, де і в якому форматі проводитимуться навчально-тренувальні збори та чемпіонат УПР. «Дніпро-1» ставиться до ситуації з розумінням, але до моменту визначеності з місцем проведення та форматом чемпіонату УПЛ відкладає активацію опції одностороннього продовження дії контракту з тренером, яку Йовічевич та «Дніпро-1» передбачили у контракті», - заявляє «Дніпро-1».

Тим часом «Шахтар» вів із хорватом перемовини. 6 червня з'явилася інформація про переговори хорвата із новим клубом.

«Тренер запевняв керівництво «Дніпра-1», що інформація фейкова і жодних переговорів із «Шахтарем» він не веде, навпаки – готується прийняти команду «Дніпра-1» у новому сезоні змагань. Водночас просить «Дніпро-1» забезпечити максимально комфортні та сприятливі умови для продовження роботи у новому змагальному сезоні», - йдеться у заяві дніпрян.

І при цьому продовжив вести переговори з «Шахтарем». А паралельно хорват провадив інтенсивні консультації щодо підготовки до сезону із дніпрянами.

«15 червня 2022 року Йовичевич спілкується з почесним президентом «Дніпра-1» Юрієм Березою та запевняє, що має намір очолити «Дніпро-1» у сезоні 2022/23», - наголошується у заяві.

17 червня дніпряни задовольняють побажання хорвата щодо зборів у Словенії та домашніх матчів в Ужгороді, тренеру лише залишалося дати остаточну відповідь, і він нібито контактує з керівництвом клубу та висловлює готовність очолити команду.

«Дочекавшись остаточного підтвердження від Йовичевича, «Дніпро-1» активує однобічно опцію клубу і продовжує контракт із тренером на сезон 2022/2023, із підвищенням заробітної плати на 1/3», - зазначають дніпряни.

Після 17 червня Йовичевіч «зникає з радарів» – припиняє відповідати на дзвінки почесного президента клубу, а у повідомленнях Андрію Русолу обіцяє з'явитися найближчим часом. Тим часом переговори між "гірниками" та тренером тривали далі. І, як ми знаємо, пройшли успішно. Йовічевич підписав контракт, що для дніпрян, схоже, стало несподіванкою.

«Шахтар» не вперше показав, що у клуба все ж таки є принципи – «Шахтарю» принципово наплювати на поняття «взаємоповага», «прозорість» та «щирість» у відносинах між суб'єктами футболу, а «Ми – за подвійні стандарти» могло б стати новим гаслом донецького клубу», - йдеться у зверненні.

Також дніпряни висловилися і персонально щодо Ігоря Йовічевича.

«Йовичевич виявив себе як справжній кріт, причому ще задовго до своєї презентації як головного тренера «Шахтаря», - підсумували дніпряни.

Зазначимо, що «Шахтар» поки що не відповідав на заяву «Дніпра-1» відносно нечесних переговорів між тренером та клубом.

Новини по темі: Футбол Шахтар Тренери ФІФА