Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Україна проти «зеленої армії»: такого в історії ще не було

Україна проти «зеленої армії»: такого в історії ще не було
Фото: TWITTER.COM/BRFOOTBALL

Турне по Британії, що тривало.

Підопічні Олександра Петракова потроху відходять від шоку, здобутого в Кардіффі. Так, двері на ЧС зачинилися в останній момент, але... життя триває.

- Матч із Уельсом ми забули, треба рухатися далі. Зараз у нас завдання вийти в Лігу А, тому що ми несправедливо вилетіли до Ліги В. Зараз у нас завдання повернутися, – сказав на прес-конференції напередодні матчу захисник команди Віталій Міколенко.

Поки що ж збірна активно готується. Зовні – всі спокійні. Команда розмістилася у престижному готелі Radisson Blu St. Helen's (номери від 8 тисяч гривень, втім, у Дубліні все дорого) та активно тренується.

Дещо заплутав публіку Олександр Петраков, заявивши після поразки від Уельсу, що перший склад збірної (читай – зірки команди з Ірландією) у сьогоднішньому матчі не братиме участі. Але на ранок 8 червня було відомо – точно не вийдуть на поле голкіпер Георгій Бущан та півзахисник Тарас Степаненко (у них мікротравми), решту внесено до заявки. Футболісти навіть знаходять у собі сили жартувати – «щось наше британське турне затягнулося», а головний тренер не приховує, що нудьгує за Києвом.

- Ми поїхали з України ще 30 квітня, з того часу не були вдома. Я така людина, що дуже люблю свою країну. Мені більше не подобається ніде. Краще за мій Київ мені на землі нічого немає. Тому я хочу додому, – сказав на передматчевій прес-конференції головний тренер команди Олександр Петраков.

Тренер української збірної Олександр Петраков хоче якнайшвидше повернутися до Києва, кращого міста для нього немає. Фото: УАФ

Тренер української збірної Олександр Петраков хоче якнайшвидше повернутися до Києва, кращого міста для нього немає. Фото: УАФ

З Ірландією ми ще не зустрічалися

Дивно, але за всі роки існування турнірів на рівні збірних команд ще жодного разу не зводив жереб з Ірландією. Ось із ким завгодно, так: із Шотландією, Уельсом, Англією, Північною Ірландією, а з Ірландією – ні.

Чим вони відомі? У цій команді немає зірок, але є колективний натиск – завжди. Ірландія не відступає від класичної манери гри, зберігаючи британський стиль. Нововведення або якась модна тактика у них не в пошані. Швидкі флангові проходи, навіси, чудова гра на "другому поверсі", ставка на стандарти. Передбачувано, але дуже якісно. При цьому «зелена армія» (так називають їх вболівальники) у своїй історії досягла значно більших результатів, ніж, наприклад, та ж Шотландія або Уельс.

Зірковий час цієї збірної – кінець 80-х – початок 90-х років минулого століття. 1988-го вони вперше виходять на Євро, через 2 роки пробиваються до 1/4 фіналу ЧС, а 1994-го знову ж таки на ЧС виходять у 1/8 фінальної стадії.

Додатковим мотиватором для них сьогодні має стати поразка на старті Ліги націй від збірної Вірменії, програвати двічі поспіль ой як не хочеться. Втім – нам також.

 Збірна проводить тренування на стадіоні, де відбудеться зустріч. Фото: УАФ

Збірна проводить тренування на стадіоні, де відбудеться зустріч. Фото: УАФ

Що кажуть букмекери

Прогнозісти цього разу віддають перемогу господарям. Шанси підопічних Петракова, на їхню думку, навіть нижчі, ніж у грі з Уельсом. На прогнози впливають кілька факторів. Ми граємо в гостях, у наших після двох матчів, що пройшли протягом тижня, напевно втомилися лідери, і, як думають експерти, не виключений фактор пригніченого стану. Отже, на Ірландію у цьому матчі можна поставити з коефіцієнтом 2,34, на нічию – 3,20, а можливість виграшу України оцінюється у 3,30. Що ж, побачимо...

Де граємо

Стадіон «Авіва» у Дубліні – один із найновіших та найсучасніших у Європі. Він був побудований у 2010 році і коштував 410 млн євро. Місткість 51 700 глядачів. Окрім поєдинків збірної Ірландії з футболу, тут виступає національна команда з регбі та проводяться матчі з американського футболу. Окрім спортивних заходів, тут регулярно відбуваються концерти світових зірок – Роббі Вільямса, Леді Гагі, AC/DC.

 Домашню арену ірландців у Дубліні стадіон «Авіва» вважають однією з найкрасивіших у Європі. Фото: Tarafuku10/wikimedia.org

Домашню арену ірландців у Дубліні стадіон «Авіва» вважають однією з найкрасивіших у Європі. Фото: Tarafuku10/wikimedia.org

Дивись по ящику

Ситуація із трансляцією не відрізняється від матчів відбору на ЧС-2022. Головний транслятор матчів збірної канал "Україна" бере участь у єдиному телемарафоні, показуватимуть гру на каналі "Індиго TV". Крім того, матч заплановано в ефірній сітці на "Футболі 1". Прямий ефір буде на сервісі OLL.TV. Початок трансляції о 21.45 (за київським часом).

Коли і з ким зустрічаємось

У групі В1 розіграшу Ліги націй збірна України зустрінеться:

  • збірна Ірландії – 8.06.22, 14.06.22 р.,
  • збірна Вірменії – 11.06.22, 26.09.22 р.,
  • збірна Шотландії – 21.09.22, 27.09.22 р.
Новини по темі: Футбол збірна Україна