Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Уельс – Україна: останній шанс та надія для Бейла та Ярмоленка

Уельс – Україна: останній шанс та надія для Бейла та Ярмоленка
Фото: uaf.ua

Англійське турне для України

Якщо нашій команді супроводжуватиме успіх (у що вірить кожен український уболівальник, а у фанатів зараз перетворилася вся країна), то складеться рідкісна ситуація, коли збірна однієї держави зустрінеться практично з усіма представниками Туманного Альбіону. Шотландію ми вже обіграли, у перемогу над Уельсом віритимемо... а у разі успіху на нас чекає Англія....Вже на чемпіонаті, разом із США та Іраном. Втім, це далекі перспективи та мрії. Сьогодні ж усі думки лише про Уельса.

Фахівці, які з певним скепсисом коментували перспективи команди Олександра Петракова перед грою з Шотландією (команда давно не грала в офіційних турнірах, немає зіграності, невідома реальна фізична форма більшості спортсменів), зараз кажуть – це футбол, все вирішуватиметься на полі.

Тим часом наша команда відразу ж після гри в Глазго переїхала до Кардіффа (переліт зайняв лише годину), оселилася у досить скромному (номери від 450 доларів США на добу), але логістично вдало розташованому готелі St. David's і розпочала тренування. Тішить, відомостей про травмованих або хворих із табору збірної не надходило, настрій у хлопців бадьорий, спокійний. Ось тільки тренер команди Олександр Петраков зовні похмурий і задумливий, фахівці, які його супроводжують, кажуть: «Про тактику думає» - і додають: «Правильно робить».

Михайло Мудрик – одна із висхідних зірок нашої команди. Фото: uaf.ua

Михайло Мудрик – одна із висхідних зірок нашої команди. Фото: uaf.ua

Битва лідерів. Містика якась...

Є насправді над чим поламати голову наставнику нашої команди: головна проблема – як нейтралізувати лідера та легенду Уельсу – Гарета Бейла. Для атакуючого вінгера, який днями залишив зірковим у його кар'єрі мадридський «Реал», це останній шанс потрапити на ЧС. І знаючи, що він має феноменальний дар забивати вирішальні голи у фінальних матчах, варто побоюватися – він спробує зробити це і в неділю. Не вийде – обіцяв повісити «бутси на цвях». Так, аргумент...

Але у нашій збірній є свій лідер, який грає на схожій позиції, – Андрій Ярмоленко. Він також розуміє, що це чи не останній шанс у його кар'єрі потрапити на головний футбольний турнір планети, і також зробить усе для цього.

Андрій Ярмоленко (ліворуч) та Гарет Бейл. Фото: commons.wikimedia.org

Андрій Ярмоленко (ліворуч) та Гарет Бейл. Фото: commons.wikimedia.org

А тепер про те, у чому ми знайшли схожість у цих гравців, окрім спортивної мотивації.

  1. Обидва народилися у 1989 році, Гарот – 16 липня, Андрій – 23 жовтня.
  2. Обидва грають на одній позиції та є лідерами своїх збірних.
  3. Вони схожі за фактурою. Якщо у зростанні наш Ярмоленко обігнав валлійця – 189 см проти 183, – то ідеальна вага в обох 81 кг.
  4. І Бейл, і Ярмоленко входять до «клубу 100», провівши за національні збірні 100 і більше матчів. Гарет поки що рівно 100, у Андрія вже 107 поєдинків.
  5. Обидва – багатодітні батьки. Ось тут «Ярмолі» ще потрібно доопрацьовувати, у нього «всього» три сини, а у Бейла 2 сини та 2 дочки.
  6. Головне. У майбутньому поєдинку багато (якщо не всі) залежатиме від цих футболістів. А нам залишається лише вірити у нашого лідера.

Де граємо

Стадіон "Кардіфф Сіті", місцеві називають "скромненький, але затишний". Це домашня арена футбольного клубу "Кардіфф Сіті" та регбійної команди "Кардіфф Блюз". Місткість – близько 30 тисяч глядачів. Стадіон досить новий, його здали в експлуатацію у 2009 році і навіть уже встигли перебудувати. Вартість проекту - 48 мільйонів фунтів стерлінгів, тобто десь близько п'ятої частини, яка нехай і перебуває зараз на непідконтрольній території, але все одно нашої "Донбас Арени". На цьому стадіоні збірна України ще у своїй історії не грала.

Вирішальна гра відбудеться на стадіоні

Вирішальна гра відбудеться на стадіоні

З історії протистоянь

Як і з Шотландією, з Уельсом в офіційних турнірах наша збірна перетиналася лише одного разу. У далекому вже 2001 року. Тоді під час відбіркового циклу ЧС-2002 року. Обидва поєдинки закінчилися з однаковим результатом – 1-1. У нашій команді відзначилися Андрій Шевченко та Геннадій Зубов. До речі, згадуючи досвід Шотландії, історія тут повторилася. Ні Україна, ні Уельс на ЧС тоді не пробилися.

Втім, між цими командами був ще один поєдинок (хоч і товариський). 2016 року Україна перемогла островитян з рахунком 1-0. Переможний гол на свій рахунок записав, здогадайтеся хто? Правильно, Андрію Ярмоленко. А ось Гарет Бейл у матчі участі не брав. Гравця такої вартості тренерський штаб без потреби не використав. Тож легенда валлійського футболу в неділю має своєрідний дебют.

Що кажуть букмекери

Ставки прогнозистів цього разу трохи кращі для наших, ніж це було перед протистоянням із Шотландією. Вони практично рівні, на перемогу Уельсу можна поставити з коефіцієнтом 2,85 (2,80), на наших – 2,75 (3,02). Найбільше букмекери вірять у нічию (в основний час) – 3,05. Але ставки ставками, а ось переможець буде лише один, у разі нічийного результату на нас чекає додатковий час та серія пенальті. А ось голи «буки» передбачувано чекають все від тих же Бейла та Ярмоленка.

Після тренувань гравці знаходять час для інших видів спорту. Олександр Зінченко («Ман Сі», Англія) проти Руслана Малиновського («Аталанта», Італія). Фото: uaf.ua

Після тренувань гравці знаходять час для інших видів спорту. Олександр Зінченко («Ман Сі», Англія) проти Руслана Малиновського («Аталанта», Італія). Фото: uaf.ua

Де дивитись

Історія з трансляцією нагадує ситуацію із грою проти Шотландії. Головний транслятор матчів збірної канал "Україна" бере участь у єдиному телемарафоні, показуватимуть гру на каналі "Індиго TV". Крім того, двобій буде доступний на "Футболі 1". Прямий ефір буде і на сервісі OLL.TV. Початок трансляції о 18.50 (за київським часом).