Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
6 травня
Завантажити ще

Прогноз Артема Франкова: У грі з Уельсом Україні не потрібно знищувати найкращі якості суперника

Прогноз Артема Франкова: У грі з Уельсом Україні не потрібно знищувати найкращі якості суперника
Фото: Сайт УАФ uaf.ua

На стадіоні «Хемпден Парк» у Глазго збірна України виборола путівку до фіналу кваліфікації на Чемпіонат світу з футболу, який проходитиме у Катарі. Команда Олександра Петракова здобула бездоганно яскраву перемогу з рахунком 1:3. Незабаром їй доведеться битися з Уельсом за прямий вихід у груповий етап ЧС.

Думкою про цей поєдинок та перспективи нашої збірної у наступному матчі поділився головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков.

Перемога зовсім не несподівана

- Артеме Вадимовичу, мені здається, наша збірна перемогла абсолютно непередбачувано. Ніхто у таке не вірив.

Артем Франков. Фото: facebook.com/artem.frankov.3

Артем Франков. Фото: facebook.com/artem.frankov.3

- Я заперечу щодо «несподівано», але цілком зрозуміло ваше здивування. Збірна Шотландії, прямо скажемо, не надто бездоганний суперник. Вона має свої слабкості, і, в принципі, вона продемонструвала їх на полі.

Проблема полягала у нашій збірній. Питання стояло, в якому стані футболісти підійдуть до гри. На мою думку, деякі недоліки нашої збірної очевидні: команда підсіла після години гри. Але чудово це компенсувала бойовим настроєм, мотивацією та індивідуальною майстерністю футболістів, яка вище, ніж у шотландців. Скажімо, футболістів рівня Ярмоленка чи Яремчука вони не мають.

- У передній лінії у Шотландії таких точно немає.

- У Шотландії страшенний дефіцит із нападниками.

- Особисто я побоювався того, що частина наших футболістів довгий час і зі зрозумілих причин не мала реальної ігрової практики.

- На мою думку, тренер української збірної Олександр Петраков повів себе у цій ситуації досить консервативно. І водночас практично та розумно. Він зробив ставку на футболістів, які грали у своїх чемпіонатах. А також грав у 4, а не у 5 захисників, як він любить грати. Жодного скупчення захисників у центрі! Більше того, фактично наша збірна грала за схемою 4-1-4-1. Завдяки цьому знайшлося місце двом атакуючим півзахисникам - Малиновському та Зінченку. І ми продемонстрували непоганий контроль м'яча, змусивши шотландців добре побігати. Вийшло - Петраков зіграв у не притаманний йому агресивний футбол.

- Якщо подивитися на останні результати нашої команди, забити 3 голи – суперрахунок.

- Не просто забити три голи, але й перевершити суперника з володіння м'ячем, причому у гостях. Це гарна гра із позиції сили, з гідним результатом. З великої нагоди і неприємності самі собі придумали. Так, був слизький момент, коли шотландці скоротили рахунок. Але скоротили – на тому й усе. Більше нічого не сталося.

Для Артема Довбика вже стає звичкою забивати голи за збірну. Фото: commons.wikimedia.org

Для Артема Довбика вже стає звичкою забивати голи за збірну. Фото: commons.wikimedia.org

Прогноз на Уельс: Бейла побоюйся, але й сам не схиб

- Чого нам чекати від Уельсу? Мені здається, він не сильніший за Шотландію…

- Цілком згоден. Якщо й сильніше, то лише за рахунок однієї яскравої особистості – Гарета Бейла. Гарет Бейл для Уельсу означає дуже багато. Є ще Джо Аллен та Аарон Ремзі – дуже сильні спортсмени. Але саме Бейл є лідером збірної і здатний взяти та організувати пару м'ячів у наші ворота.

Уельс, як і ми, пройшов перший раунд. Обіграв навесні Австрію з рахунком 2:1, і обидва голи забив Гарет Бейл. І вся ця трійка Бейл - Аллен-Ремзі, зрозуміло, була присутня.

- Чи буде у нашій збірній відповідь на Гарета Бейла? Може, краще грати з таким суперником, орієнтуючись на власні сильні сторони, не зациклюючись?

– Ви самі відповідаєте на своє запитання. На мою думку, найкраще завжди грати з позиції своїх сильних якостей, а не на знищення кращих якостей супротивника. В ідеалі робити і те й інше, звичайно. Ми маємо сильні сторони: зв'язка Ярмоленко – Яремчук та інші футболісти. Україна цілком здатна забезпечити пару м'ячів у ворота суперника. А там уже все залежатиме від того, як наша оборона відіграє або Бейл не з тієї ноги встане в неділю.

Та й мета наразі така близька, що було б так прикро програти. Багато хто ж не вірив, що шотландців обіграємо у воєнний час.

Гаррі Бейл – головна зірка майбутнього поєдинку у складі Уельсу. Фото: commons.wikimedia.org

Гаррі Бейл – головна зірка майбутнього поєдинку у складі Уельсу. Фото: commons.wikimedia.org