Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
18 квiтня
Завантажити ще

Олімпійський чемпіон гімнаст Олег Верняєв упевнений, що йому допінг підсипали

Олімпійський чемпіон гімнаст Олег Верняєв упевнений, що йому допінг підсипали
Фото: Євроспорт

Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв вважає, що його донесли і допінг підсипали.

- Це було міжсезоння. У нас змагань не було до цього з березня, і найближчі були у грудні. Тобто, це не той за місяць до змагань, коли починається дуже жорсткий режим і все це саме. То справді був розслаблений момент, набирання форми. Плюс я тоді пошкодив плече і майже не тренувався, я тільки хитався і стрибав. У нашому виді спорту, якщо ти пошкодив руки, то можеш займатися ногами, якщо ти вдарив ноги, то можеш робити все те, що на руках, тобто у нас велика різноманітність. Я тоді трохи травмував плече і просто став себе підтримувати - хитатися і все.

Вийшло так, що у мене приходить тест 10-го та 26-го (листопада), тобто 2 тести в такий короткий термін ніколи не перевіряють.

Я довгий час стою на допінг-контролі, і мене в принципі раз на місяць перевіряють упродовж п'яти років. Вони, не попереджаючи приходять раз на місяць, і я знаю, що раз на місяць до мене прийдуть по-любому, до ворожки не ходи.

Знаючи це і приймати що-небудь це настільки потрібно бути дурною, настільки неадекватною людиною. Це не те, що я себе захищаю, тому що я знаю, як це все виглядає з боку, але ні. Це треба бути просто нерозумною людиною. Все моє оточення знає навіть моє ставлення до пігулок від голови, бо я боюся все пити, бо не знаю, чого мені чекати.

Виходить так, що до мене приходять 10 числа перевіряти, мені приходить протягом тижня відповідь, що все нормально, негативний тест, і до мене відразу ж приходять 26 числа. У грудні мені надходить листа, що в мене знайдений мельдоній.

Я в цей момент, коли ще лікував плече, я розмовляв із лікарем, це лікар, який працював зі збірною баскетболу, тобто це людина розумна, я йому розповідаю без подробиць ситуацію, що ось, 2 тести за 2 тижні. «То це ж анонімний донос», – каже він. А я сам такого не знав. Він каже: «У нас як, у всіх федераціях одна й та сама система, тебе хтось підловив, сипнув щось, роблять дзвінок до міжнародної федерації чи антидопінгового центру України і кажуть, що підозрюють такого. Вони починають жорстко ловити, – передає Трибуна слова Верняєва.

Олег Верняєв – український гімнаст, олімпійський чемпіон 2016 року на брусах, чемпіон світу 2014 року на брусах, шестиразовий чемпіон Європи, дворазовий чемпіон Європейських ігор.