Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Дограємось? На Олімпіаді в Парижі-2024 виступимо без прапора та гімну?

Дограємось? На Олімпіаді в Парижі-2024 виступимо без прапора та гімну?
Фото: Голос Америки

Свинцеві хмари густішають над українським спортивним небом. Дві українські спортсменки – лижниця Валентина Камінська та бобслеїстка Лідія Гунько – здали позитивні допінг-проби.

Другу Олімпіаду Україна попереду планети всієї щодо допінг-скандалів, причому з таким відривом, що після Ігор у Токіо за нас взялася WADA (всесвітнє антидопінгове агентство) за систематичне порушення антидопінгових правил.

Ще до початку Олімпіади у Токіо Україну накрила хвиля позитивних допінг-тестів: олімпійського чемпіона Ріо-де-Жанейро-2016 Олега Верняєва, важкоатлета Дмитра Чумака, бронзового призера чемпіонату світу у спортивній ходьбі Ігоря Главана, боксера Євгена Барабанова, тратлоністки Юлії Єлістратової, легкоатлетів Михайла Гарилюка (метання молота), Назара Коваленка (спортивна ходьба) та бігунки Наталі Пироженко-Черномаз.

В результаті було звільнено у повному складі керівництво Національного антидопінгового центру України (НАДЦУ). За відкриту та пряму співпрацю з WADA найжорсткіших заходів поки що вдавалося уникнути, хоча ми вже в Токіо могли виступати під абревіатурою, як ОКР.

Але тепер все не так неоднозначно. Факти кажуть проти нас. Ми були у зоні ризику. Висловлюючись футбольною термінологією, нам винесли жовту картку. Чи не настане тепер друга жовта та дискваліфікація?

 

Новини по темі: допінг олімпіада-2022 Пекін